Naar België, dacht het niet.

3-20. Kansloos. Om met de deur in huis te vallen.

23 oefenwedstrijden hebben de Eredivisieclubs deze voorbereiding gespeeld tegen Belgische tegenstanders. 3 duels werden er gewonnen. 2 door SPM, 1 door ZZ Leiden.

Mocht er nog iemand een discussie willen beginnen over samengaan met onze zuiderburen. Het lijkt mij zo dat ze ‘ons’ niet met open armen gaan ontvangen.

Over 23 duels was de gemiddelde marge: minus 15 voor de Ollanders.

Niet op basis van de prestaties dus en ook niet op basis van de hallen, bezoekers, marketing en geldstromen gaan we aansluiting krijgen bij de Belgen.

Laten ‘we’ maar in onze eigen keuken blijven en alle krachten bundelen om een zo sterk mogelijke Eredivisie te krijgen van op termijn 12 of 14 ploegen.

We verloren trouwens ook 6 van de 7 duels tegen Bundesligaclubs. Alleen Landstede won in Göttingen. De gemiddelde marge was: minus 20.

Winnen deden we wel tegen 2e Bundesligateams. Drie keer. Om er nog zes te verliezen. Met een verschil van: minus 4.

Oh ja. We wonnen wel een keertje van een Regionalligaverein. Nederlagen waren er ook nog tegen een Zwitserse Bundesligateam en tegen een team uit Luxemburg.

Kortom. Stil zijn, hard werken en maak wat van de Eredivisie. Voorlopig laat ik de algehele staat van de Eredivisie maar weg uit mijn barometer.