Stoppen met scoren!

Het klinkt heel raar. Bewust niet scoren. Het riekt naar matchfixing. Geen sporter is opgegroeid met het idee dat het beter is om niet te scoren.

Scoren is het ultieme. Je brengt je ploeg, je fans, je organisatie punten, winst. Daar is het om te doen WINNEN.

Heel raar was het dus niet dat Brandyn Curry afgelopen dinsdag die bal erin gooide. Scoren, zo is hij 23 jaar gevormd, zeker een Amerikaan.

Ik zag de klok wel en dacht: hij zal toch niet……

Dom. Ik twitterde het al.

Hij had de hoek in kunnen dribbelen. Hij had de bal gewoon met zijn handen tegen zijn borst kunnen klemmen de laatste vier seconden van de eerste verlenging. Had.

Maar raar is het dus niet dat hij scoorde. Curry en nagenoeg alle andere sporters zijn geleerd te scoren.

Later. Ja later als ze oud(er) zijn komt er meer besef. Ervaring zou kun je het ook noemen.

Alleen hebben Nederlandse clubs er bot gezegd geen reet aan.

Neem SPM Shoeters. Die ploeg steekt aardig in elkaar. Presteert ook aardig in Europa. Ervaren Nederlandse kern. Rookie Amerikanen. Iedereen leert enorm veel in die Europese duels, de Amerikanen voorop.

En dan. Dan zijn ze volgend seizoen weg in Leiden, Groningen, Leeuwarden overal.

Zo gaat dat. Ze blinken uit de Curry’s en Densons.

Foetsie. Kijk de Eredivisie wordt er niet aantrekkelijker op. Serieus geld meer heeft Den Bosch niet te bieden, dus heel vreemd is het niet dat ze vertrekken naar een ander land.

Jammer is het wel. Niet in de laatste plaats voor die spelers zelf. Herinnert iemand zich nog Andre Young? Wat een pointguard, MVP ook. Speelt nu in de Franse tweede Divisie. Bepaalt geen incident.
Wat als hij nog een jaartje was gebleven in plaats van naar de Oekraïne te gaan waar een paar maanden later oorlog uitbrak. Foutje.

Tiller van Zwolle die kwam terug, Wright speelde achtereenvolgens in Den Bosch, Leiden en nu Groningen. Maar verder zijn de Amerikaanse blijvertjes zeldzaam.

Een oplossing? Goede vraag. Misschien dat iedereen clubs, spelers en agenten moeten stoppen met scoren en beginnen met nadenken.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.