What to do? @SPMShoeters moet winnen van Fraport Skyliners, +5

SPM Shoeters kent een aardig Europees seizoen. Om de kwartfinales van de EuroChallenge te bereiken, en het seizoen bijzonder te maken, moet er nog wel wat gebeuren.

STAP 1

Om te beginnen moet Den Bosch woensdagavond thuis met meer dan vijf punten verschil winnen van Frankfurt. Met zo’n overwinning zou het resultaat van het duel in Duitsland (75-70) worden weggepoetst.

Overigens zou een overwinning met vijf punten genoeg kunnen zijn, mits de einduitslag hoger is dan die in Duitsland (76-71 zou werken). Met exact dezelfde uitslag wordt het rekenen voor gevorderden.

STAP 2 

Volgende week moet SPM Shoeters dan nog winnen in Estland en, niet onbelangrijk, Fraport moet verliezen in Saratov.  In dit geval is Saratov groepswinnaar en eindigen SPM en Fraport op drie overwinningen en drie nederlagen.  Dan telt het onderling resultaat en dus de marge van vijf.

Tartu Rock ontvangt ook woensdagavond Avtodor Saratov. Als de Esten verliezen, zijn zij uitgespeeld. Misschien dat de uitgebreide huldiging van Gert Kullamae in Den Bosch dan nog goed van pas komt.

NIETS IS ONMOGELIJK

Makkelijk wordt het niet voor SPM Shoeters. Houvast is het goede spel in Europa en de even knappe als ruime thuisoverwinning op Ulm (87-76), de huidige nummer vijf van de Bundesliga. Fraport is de nummer zeven.

ZEG HET MAAR

LAATSTE OVERLEVER

Het Amsterdam van Ton Boot, Joe Spinks, Chris McGuthrie en jeugdspeler Sander van der Holst (nu assistentcoach bij SPM Shoeters) was in 2001 de laatste Nederlandse ploeg die verder kwam dan twee groepsfases in de Europa Cup. Die ploeg strandde in de halve finale tegen Malaga. Overigens nadat in de 1/8-finale werd afgerekend met Avtodor Saratov.