DBL barometer 1 maart. Dringen aan de top

Ik was best onder de indruk van de manier waarop Zorg en Zekerheid Leiden aan de wedstrijd tegen Donar begon. Zoveel energie, wauw. Met goede en slechte gevolgen.

Donar op haar beurt herpakte zich goed. Zeker toen Sean Cunningham meer speeltijd kreeg. Aan de andere kant hadden Rogier Jansen en zeker Worthy de Jong een sterk optreden.

De kracht van SPM Shoeters hebben we dit seizoen vooral in Europa gezien. Tussen deze teams is een ‘ratrace’ ontstaan om plek 1 in de eindstand. De plek die recht geeft op thuisvoordeel in heel de play-offs. Dat voordeel wordt, denk ik, cruciaal.

In het met respect ‘krankzinnige’ Leiden is het lastig winnen, maar dat geldt ook in Groningen (dat in de ratrace met 6 tegenover twee keer 3 nederlagen wel in het nadeel is) en Den Bosch. Vandaar het belang.

Barometer1maart