Cruciaal duel. ZZ Leiden vs SPM Shoeters om plek 1. Den Bosch al jaar thuis ongeslagen.

Het lijkt er op alsof Zorg en Zekerheid Leiden op dit moment alleen maar cruciale thuiswedstrijden speelt. Misschien is dat ook wel.

Twee weken geleden werd Donar in de Vijf Mei-hal verslagen en daarmee werden de Groningers (zes nederlagen) op een schier onoverbrugbare achterstand gezet voor de eerste plek in de eindrangschikking.

Het duel tegen SPM Shoeters wordt van eenzelfde orde van grootte. Dit seizoen (en ook vorig seizoen trouwens) heeft Zorg en Zekerheid –nog- niet gewonnen van Den Bosch. Op dit moment staan beide teams op drie nederlagen.

Stel dat SPM wint dan komt Zorg en Zekerheid op 4 nederlagen. Leiden heeft nog uitwedstrijden in Den Bosch en Groningen voor de boeg. Ik durf dan wel te stellen in deze voorspelbare competitie, waarin ‘grote’ teams niet verliezen van ‘kleintjes’, dat de strijd om de eerste plek gestreden is.

Wint Leiden dan wordt het leuk. Met natuurlijk het programma in het achterhoofd en het feit dat (outsider en wellicht reuzendoder) Landstede in de laatste weken van de competitie nog bezoek krijgt van Donar, Zorg en Zekerheid en SPM Shoeters (en daar nog op bezoek gaat).

Mocht het aankomen op de situatie dat Zorg en Zekerheid moet gaan winnen in de Maaspoort (bij gelijke stand op ranglijst telt eerst onderling resultaat, serie nu 2-0 SPM) dan wordt het erg lastig. Attentie Landstede! (zij moeten dinsdag voor de beker in Den Bosch winnen).

SPM Shoeters is onder Sam Jones al meer dan een kalenderjaar ongeslagen thuis tegen Nederlandse teams (competitie en beker).

Donar was de laatste die in Den Bosch won op 8 maart 2014; 64-77.

thuisnederlagen