DBL barometer 29 maart. Donar eet alle prijzen op!

Hoe je het ook went of keert, Donar is de hele grote winnaar van deze week. Niet alleen vanwege de bekerwinst, niet alleen door SPM Shoeters te verslaan, niet alleen door het pakken van de vierde prijs op rij (nou ja…), nee de ploeg laat zien te kunnen winnen.

Winnen, het moeilijkste wat er is. Dat weten ze in Den Bosch nu nog beter. Kijk winnen tegen de ‘kleintjes’ is Nederland is niet zo moeilijk. Het gaat om winnen als het er toe doet, onder druk. Dat is precies wat Donar van Skelin heeft geleerd.

Niet gezegd dat anderen zoals Den Bosch of Leiden of misschien wel Zwolle het niet kunnen leren. Alleen heeft Groningen zich bewezen.

Daarom was de beker zo belangrijk voor SPM. Al twee jaar niets gewonnen. Dit seizoen ging het ook al mis in must-win duels in Europa. Twee keer twee verlengingen, maar ook twee keer verloren. Hoe je het ook went of keert, het niet-winnen gaat daar in de koppies zitten ook al gaan ze straks waarschijnlijk als nummer 1 de play-offs in.

Barometer29maart