DBL barometer 6 april. And now the end is near…

De zon breekt door, temperaturen stijgen. Kortom de play-offs hangen in de lucht.

Een play-offachtige stunt van Landstede in Den Bosch bracht SPM aan het wankelen. Thuisvoordeel in de play-offs kwamen in het gedrang, maar een karakterzege op Donar deed de Bossche formatie veel goed.

In het directe kielzog pakte Leiden ‘gewoon’ de winst in Zwolle. Daarmee werd in een klap veel duidelijk. SPM en ZZ Leiden strijden zaterdag in de Maaspoort om plek 1. Over play-offsfeer gesproken.

Zwolle en Donar strijden om plek 3 en 4 met daarbij de wetenschap dat Landstede het onderling resultaat wint met 1 punt in haar voordeel. Zwolle speelt ook nog thuis tegen SPM en Donar ontvangt op de laatste speeldag ZZ Leiden.

Onderin zie ik Apollo niet winnen midweeks bij Landstede en dat is wel noodzakelijk om op de laatste speeldag op bezoek bij Aris deelname aan de play-offs te kunnen bewerkstelligen. Het zou wel wat zijn.

Barometer6april