DBL barometer 12 april. It’s simple

Het is zo eenvoudig. De eerste plek in de eindrangschikking staat vast, de tweede ook. Respectievelijk SPM Shoeters en Zorg en Zekerheid Leiden. Dit is zeker omdat Den Bosch zaterdag voor de vierde keer dit seizoen won van Leiden.

Een nederlaag van SPM woensdag in Zwolle maakt voor de gasten niets uit, nou ja behalve de eer dan. Voor de thuisploeg daarentegen maakt het alles uit. Een overwinning van Landstede op Den Bosch betekent 100% zeker de derde plek, mits er op de laatste speeldag niet verloren wordt bij Rotterdam. Die ploeg staat vijfde (en blijft vijfde omdat onderling resultaat met Aris op doelsaldo wordt gewonnen) en zou in de kwartfinale dan weer de tegenstander zijn van nummer vier Zwolle.

Of Donar. Verliest Zwolle woensdag van SPM dan heeft Donar het in eigen hand om derde te worden. Winst op ZZ Leiden volstaat. Maar zou Groningen niet liever vierde worden om zo in de halve finale de confrontatie aan te gaan met SPM? Drie van de vijf onderlinge duels dit seizoen (inclusief bekerfinale) zijn tenslotte gewonnen.

Wordt Donar derde dan zou een treffen met Zorg en Zekerheid in het verschiet liggen, als in de halve finale wordt afgerekend met Aris (dat dus zeker zesde is).

Daarbij moet ik aantekenen dat in de topper van zaterdag tussen SPM en ZZ Leiden de thuisploeg niet goed speelde, maar Leiden mijn wenkbrauwen deed fronzen. Vooral vanwege het gebrek aan beleving. Plichtmatig oogde het. Raar eigenlijk.

Simpel dus. Landstede heeft het in eigen hand. Donar moet afwachten. Samen verdelen ze plek drie en vier. De rest staat vast. Op naar de play-offs.

Barometer12april