Spelers @spmshoeters en @donar_official geanalyseerd

Er is een reden dat SPM Shoeters met 3-0 voor staat in de finaleserie tegen Donar. De achterliggende gedachte, in mijn ogen, heb ik gisteren al verklaard.

Nou is er ook nog een feitelijke kant. Daarvoor heb ik de efficiencycijfers van alle spelers die normale minuten maken op een rij gezet. Natuurlijk vertellen deze cijfers niet het hele verhaal (leiderschap en verdedigende intensiteit is moeilijk te meten), maar een duidelijk beeld wordt er wel geschetst.

De meest opvallende cijfers bij SPM komen op naam van Reggie Johnson. Degene die hem gereanimeerd heeft, mag SPM wel een bloemetje sturen.

spm13

De cijfers van Donar zijn ook helder. Eigenlijk spelen alleen Mark Sanchez en Ross Bekkering, die pas net weer op het veld staat na veel blessureleed, een aanvaardbare serie tot nu toe. Let wel het isĀ  nog niet voorbij.

donar13