Laatste woord over de finale. Stats en MVP @brandyncurry

Deze play-offs heb ik gepoogd wat meer inzicht te krijgen en te geven in de statistische achtergronden van de wedstrijden tussen SPM Shoeters en Donar.

Om het verhaal af te maken heb ik de uiteindelijke vergelijking tussen de twee startende pointguards. Vervolgens nog een vergelijking van de totale efficiencycijfers van beide teams, met ook de gemiddelden.

Eerst de pointguards. Daar ben ik mee begonnen omdat zij de lijnen uitzetten, het verlengstuk zijn van de coach op het veld. Jeter was de MVP van het reguliere seizoen, maar zijn optreden in de finale was een tegenvaller en niet alleen qua meetbare feiten.

Dat Curry van kampioen SPM Shoeters is gekozen tot MVP van de finale is gezien de feiten en zijn spel terecht.

vergelijking

Zoals eerder gezegd, verdedigende intensiteit en leiderschap zijn moeilijk te meten en toch denk ik dat de cijfers het verhaal wel vertellen.

Dan de totale efficiencyvergelijking van beide teams.

Bij SPM valt op dat er meerdere spelers hoge ogen gooien en dat het verschil tussen Curry en Wessels nihil is, qua belangrijkheid voor het team was dat ook zichtbaar deze serie.

statsspm

Niet alleen liggen bij Donar over de gehele linie de cijfers lager, er zijn ook maar twee spelers die boven de 10 zitten. Kortom het is niet raar dat de serie in 4-1 is geƫindigd.

statsdonar