Evolutie @Oranjebasketbal gezien in 2 acties van Leon Williams

Leon Williams is de jongste spelverdeler van Oranje. Onervaren in Europa. Nou heeft Nederland een oefenprogramma met veel oefenwedstrijden. Niet zonder reden: er moet geleerd worden, veel en snel. In mijn ogen is de leercurve van het team aardig steil.

14 augustus speelde Nederland in Leiden tegen Groot-Brittanie. Williams ging omhoog voor een lay-up…en werd geblokt. Twee weken later ging Leon Williams tegen Griekenland weer omhoog voor een lay up. Notabene tegen rijzende NBA-ster Antetokounmpo…dit keer scoorde hij wel.

Kijk vooral eens wat Williams in beide gevallen met de bal doet. Voor mij een exemplarisch voorbeeld dat Williams en heel Nederland rap leert. Niet om Europees kampioen te worden, maar wel om te verrassen tegen Georgiƫ en of Macedoniƫ en wie weet meer.