Mijn hoogtepunt week 2 DBL: @010Basketbal

Er waren in deze speelronde heel wat aardige momenten en prestaties. De winst van Landstede op Donar bijvoorbeeld.

Toch was dat voor mij geen verrassing omdat ik de Zwollenaren vorige week in actie heb gezien toen SPM verslagen werd.

Landstede is op dit moment gewoon de beste ploeg van Nederland en dat met drie afwezigen. Evenwel wordt het seizoen pas beslist in mei. Dat moet Zwolle goed onthouden en iedereen in Groningen in de oren knopen, geen paniek, niet nu al.

Weert leverde een aardige prestatie door in de eerste helft in Den Bosch evenveel punten te maken als de thuisploeg. Worthy de Jong flirtte opnieuw met een triple-double.

De prestatie van deze speelronde voor mij komt op naam van Rotterdam. Ik sloeg deze ploeg lager aan dan Apollo. Prompt winnen de Rotterdammers bij de rivaal en slaan daarmee misschien nu al een slag in de strijd om play-offtickets.

Rotterdam stond 18 punten achter en won de uitwedstrijd alsnog na een 26-42 tweede helft. Dat niet alleen, vijf spelers zaten in de dubbele cijfers en twee hadden een double-double en de ploeg had nog eens 18 assists.

Knap gedaan!