Mijn hoogtepunt week 4 DBL: @BCApollo

Een redelijk aanbod aan aardige momenten deze week. De winst van het zwaar Nederlandse SPM Shoeters op Zlatorog in de Europe Cup had het moment kunnen zijn. Had. SPM was het wellicht geworden bij winst in Leiden. Evenwel liet Zorg en Zekerheid zien dat het dit seizoen een serieuze kandidaat voor de titel is.

Nou heb deze Eredivisietopper op mijn gemak bekeken vanuit de bank. Rustig zonder de afleiding van de altijd positieve entourage van de Vijf Meihal. Ik schrok, schrok van het niveau van beide teams.

Zoveel balverlies, veelal onnodig, zoveel verkeerde keuzes in de aanval en verdediging. Zoveel makkelijke scores die gemist werden, zo vaak de keuze voor juist datgene wat niet goed was. Brrrrr.

Misschien moet ik iets minder kritisch zijn en is het seizoen nog pril, maar toch.

Daarom is mijn moment van deze week de winst van BC Apollo op Landstede.

Lees er mijn seizoenspreview maar op na Apollo heeft het materiaal om te stunten. Goede coaches, leuke spelers, misschien net te weinig kwaliteit voor de halve finale play-offs. In ieder geval gevaarlijk.

Dat heeft Landstede, dat achtereenvolgens SPM, Donar en ZZ Leiden had verslagen, geweten. Stunten dat is wat de Amsterdammers deden met winst op Zwolle. Goed voor Apollo en goed voor de Eredivisie. Kijk de stand er maar op na, het is spannend en dat vergoed -een beetje- het verlies aan kwaliteit.