Mijn hoogtepunt week 11 DBL: ‘meisjesbasketbal’

Heeft ie het echt gezegd?

Zal toch niet?

Waarom zouden ze het verzinnen?

“Ik heb vanavond een meisjesteam gecoacht.”

Het zouden de woorden van Eddy Casteels zijn geweest na het verloren duel tegen Donar.

Bizarre wedstrijd trouwens waarin de Groningers 30 minuten domineerden om vervolgens nog bijna een voorsprong van 28 punten weg te geven aan ontketende tegenstander. Dat even terzijde.

AHUM

Casteels zou het gezegd hebben tegen een groep wat oudere fanatieke Leiden-supporters, dat clubje dat direct achter mij staat als ik voor Langs de Lijn verslag doe vanuit de 5 Mei hal.

Het was mij al vaker opgevallen dat Casteels een minuut of 10 na afloop van een wedstrijd via de supporters de hal uitloopt. Daar komt hij steevast een groepje van een man of tien tegen, die dan verhaal halen.

Dat gebeurde gister ook, maar Casteels zag mij ook. Hij stond met z’n rug naar me toe en in de herrie kon ik hem niet horen. De vragen van de supporters overigens wel en die waren helder en terecht.

Eenmaal mijn apparatuur ingepakt, werd ik aangesproken door de mannen die ik inmiddels wel ken en zij mij ook.

Ze begonnen gelijk over het meisjesteam.

Ik vraag me dan wel af waarom Casteels dat gezegd heeft. Juist die woorden.

VRAGEN STAAT VRIJ

Overigens stelde die supporter mij ook een vraag. Weet jij hoeveel toppers wij recent gewonnen hebben?

Ja dat wist ik wel. Eentje wel, twee niet.

12 december; Leiden – Landstede 67-55

20 december; SPM – Leiden 85-66

9 januari; Leiden – Donar 74-80

Een teken aan de wand? Ik denk het wel, Leiden is gewoon erg wisselvallig.

MVP

Wat ik er jammer aan vind, is dat het ten koste lijkt te gaan van de uitstekende Worthy de Jong. Hij speelt een MVP-waardig seizoen. Denk hem maar eens weg uit het team van Leiden.

Enfin. Hij scoort, verdedigt, pakt rebounds, jaagt de boel op (al was het geintje richting Dourisseau Worthy onwaardig, maar hij heeft zijn excuses al aangeboden), kortom hij is de man. Rogier is zijn trouwe secondant. Kherrazi is ok. Toch komt alles in feite letterlijk en figuurlijk op De Jong neer.

Duidelijk is dat Zorg en Zekerheid veerkrachtig is, niet in balans en een dominante insidespeler mist. Komt die er niet (kan nog tot 6 maart), dan durf ik de voorspelling wel aan dat Worthy zich het apelazarus werkt, maar Leiden geen finale gaat spelen dit seizoen.

By the way. Vond het bij vlagen meer ouwe wijven basketbal.