Trekken aan Robert Krabbendam, eerste speelronde DBL

Een normale eerste speelronde van de Eredivisie, dat vat het wel samen.

Weert had bijna voor een ‘major upset’ gezorgd in Leeuwarden. De jonge Limburgers zonder Amerikanen moesten na twee verlengingen buigen voor Aris (100-99). De verlenging die ik zag was erg vermakelijk, dat compenseerde in ieder geval de vele foute keuzes en beslissingen van de spelers die ik ook zag.

Probleem voor de jonge Weertenaren was dat ze de winst voor het grijpen hadden, maar soms wel niet leken te willen winnen. Dat komt omdat ze die situatie niet kennen. Leerproces noemen we dat dan. We shall see. De vermakelijkheid was trouwens belangrijk want Kalverdijkje zat lekker vol en de aanwezigen zullen nog wel napraten over twee verlengingen. Ook over Jordan Gregory die goed was voor 39 punten.

In Zwolle was het niet goed wat Landstede liet zien, daarvoor was het veel te wisselvallig. Het was wel goed om Nick Oudendag weer bezig te zien. Zag er nog wat roestig uit, maar hij oogt sterk en fit. Wat me tegenviel was de publieke opkomst bij de nummer 1 van de reguliere competitie van vorig seizoen. Het was karig en erg rustig. De individuele klasse van JT Yoho (die me erg deed  denken aan Matt Bausscher in zijn goede tijd) met 32 punten bleek uiteindelijk teveel voor Apollo. De Amsterdammers komen naast de beresterke Roye eigenlijk een echte scorer tekort.

Coach Faydherbe wil graag Robert Krabbendam aan de selectie toevoegen. De center trainde in de voorbereiding al vier weken mee bij Apollo en is nagenoeg fit na een afgescheurde achillespees. Dat nieuws is ook in Leiden bekend. Krabbendam moet nu uit twee aanbiedingen kiezen.

Leiden had een makkelijke avond in Rotterdam. Net als Donar die had in Den Bosch, tenminste na het derde kwart. Net als in Rotterdam was het ook in Den Bosch verre van een uitverkochte hal.

Sportief kende de eerste ronde geen uitschieters. Buiten het veld vind ik het erg jammer dat de hallen niet voller waren. Werk aan de winkel!