Shit happens. DBL week 11.

Terwijl ik zaterdag naar de wedstrijd in Martiniplaza aan het kijken was, bereikte mij het nieuws van een zware blessure in het Kalverdijkje.

Beide duels werden door Podium TV uitgezonden (bedankt, ook voor de goede kwaliteit) en het was makkelijk switchen. Kippenvel kreeg ik toen ik Craig Osaikhwuwuomwan zag liggen. Brrrr.

In de herhaling zag ik wat er gebeurd was, ogenschijnlijk gebeurde er weinig en toch leken de gevolgen enorm. Achteraf lijkt het mee te vallen met een verschoven knieschijf. De verwachting is dat Osaikhwuwuomwan, de beste rebounder van de Eredivisie op dit moment, over twee maanden weer terug is.

SHIT HAPPENS

Dit vervelende incident laat één ding zien en dat is dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het overkomt Osaikhwuwuomwan nu in december in het tweede kwart van een relatief onbelangrijke wedstrijd. Zoiets kan iedereen overkomen, ook bij cruciale spelers en ook in april of mei. Het zou betekenen dat de kaarten ineens heel anders geschud zijn. Zover komt het hopelijk niet.

Om nog even terug te komen op de topper van dit weekend tussen Donar en Landstede. De Groningers zitten in een pittig speelschema en nog kan Zwolle niet in de buurt blijven, terwijl zij de enige zijn die van Donar wonnen dit seizoen.

In zekere zin maak ik me hier wel zorgen over. In mijn seizoensvoorbeschouwing schreef ik dan wel dat Donar misschien ongeslagen zou blijven en ik zit er niet zover vanaf, maar het hoeft voor mij niet zo te lopen.

Landstede stelt me teleur voor het moment, maar er zit nog rek in. Zorg en Zekerheid heeft een backup nodig voor Koenis en kan een mooie rol gaan spelen als iedereen z’n koppie erbij houdt. New Heroes laat leuke dingen zien, krijgt nog even tijd, maar ik heb er wel wat vraagtekens bij.

Apollo is, zoals ik al verwachtte in mijn seizoensvoorspelling, de ‘dark horse’, de andere teams verwacht ik niet bij de laatste vier al zullen er incidenteel vast nog verrassingen komen.

Nu de laatste wedstrijd van 2016 gespeeld is, waag ik me aan een (voorlopig) All-Star team.

PG: Jeter

SG: Tiller

SF: Van der Horst

PF: Fieler

C: Pasalic

6e man: Smith

Coach: Faijdherbe

 

Merry Christmas