Hé Landstede doe gewoon normaal in game 2 tegen Donar

Ik kreeg wat vragen wat plan B zou moeten zijn voor Landstede in het tweede finaleduel tegen Donar.

Onzin.

Landstede moet helemaal niets nieuws gaan proberen. Laat ze eerst maar eens plan A goed uitvoeren. Want daar schortte het vooral aan in wedstrijd 1.

Natuurlijk zijn de verhoudingen tussen Groningen en Zwolle bekend, maar zo’n slachtpartij mag niet gebeuren. Landstede werkte dat ook nog eens in de hand door de houding waarmee veel spelers aan het duel begonnen.

Dat had helemaal niets met vermoeidheid te maken. Enorm veel onnodig balverlies is het gevolg van niet voldoende geconcentreerd. Was het angst voor het spelen van een finale (voor de meeste eerste keer), angst voor de tegenstander of voor angst voor de ambiance? Waarschijnlijk een combinatie van dit alles.

Enfin.

De stand in de serie is 1-0.

Om zichzelf niet compleet belachelijk te maken moet Landstede vandaag gewoon doen wat het al het hele seizoen doet, als team en zorgvuldig opereren. Dan kun je nog verliezen van een uitstekend Donar, want dat is de ploeg, maar zoiets als zaterdag is niet goed voor Zwolle, maar ook niet voor het Nederlandse basketbal.

HISTORISCHE FEITEN

Wedstrijd twee is in de geschiedenis van het Nederlandse play-off-basketbal 39 keer gespeeld (in best-of-3, 5 en 7).

20 keer won de thuisploeg.

De gemiddelde uitslag is: 79,7 – 77,1.

Zwolle speelde één keer het 2e duel thuis. In het seizoen 2004-’05 en verloor van de latere kampioen Amsterdam, 75-79.

Donar speelde drie keer de tweede wedstrijd in de finale buitenshuis. Verloor twee keer in Den Bosch (’03-’04: 73-62 en ’13-’14: 77-67) en won in Bergen op Zoom (’09-’10: 76-80).

Na wedstrijd 2 werd het in de serie 24x 2-0 en 15x 1-1.