EK is amper voorbij en kampioen Donar moet Europees aan de bak #BasketballCL

Gaat Donar de Champions League dit seizoen wel halen? Ik hoop het, maar weet het niet. Wel weet ik dat het voor de kampioen een hels karwei zal zijn.

Ik ga er mijn geld ook niet opzetten.

Het vertrek van Lance Jeter kan niet zomaar worden opgevangen. Hij was voor Donar veel meer dan alleen de statistieken. Daarbij is ook Fieler vertrokken die heel belangrijk was geworden.

Hun afwezigheid wordt niet 1,2,3 gecompenseerd door de nieuwelingen en zeker niet in maar drie weken voorbereiding.

TE SNEL

De potentie om de Champions League te halen heeft Donar zeker, Brandyn Curry is ook een waardig vervanger van Jeter. Alleen vrees ik met grote vreze dat het allemaal te snel komt.

Ik vind de voorbereiding aan de korte kant (al snap ik ook dat het seizoen nog lang is, maar toch) en net als vorig jaar vind ik dat de tegenstanders in de oefenduels van Donar niet van voldoende kwaliteit zijn geweest.

Vorig jaar was Donar niet klaar om de voorronde te beginnen tegen Tartu uit Estland. Toen die serie voorbij was, na een gelijkspel en een kleine nederlaag, had iedereen het gevoel dat er meer te halen was.

DE ROUTE

Om het hoofdtoernooi te halen moet Donar eerst afrekenen met het Litouwse Vytautas. Bij winst volgt het Deens Bakken Bears. Lukt dat ook dat is Estudiantes Madrid de laatste (en grootste) horde.

Evenwel wordt het tegen BC Vytautas al erg moeilijk. Het is een redelijk onbekende clubnaam uit Litouwen met welhaast nog onbekendere spelers, maar wel uit een top basketballand. De ondergrens van deze ploeg zal, zeker verdedigend, niet laag liggen. Al moet gezegd worden dat de ploeg bijna een compleet andere selectie heeft dan vorig seizoen.

Ze spelen met één Amerikaan, guard Bradley Tinsley die drie seizoenen speelde voor Porto. Hij had daar aardige statistieken, maar Portugal is niet beter dan Nederland.

Verder heeft Vytautas nog een Est en verder alleen maar Litouwers, waarvan een van de nieuwelingen vorig seizoen in de Franse derde Divisie speelde.

Kortom mogelijkheden zeker voor Donar om verder te geraken in de tweeluik deze week, voor mij is alleen de vraag of de ploeg er klaar voor is?