Donar dicht bij Champions League, alleen nog ‘even’ Estudiantes Madrid #BasketballCL

Het lijkt mij goud om de gezichten te zien van de Estudiantes-spelers als ze het Kalverdijkje binnenkomen.

Hier, in dit trainingshalletje? Hier? Moeten we hier spelen? Hallo, wij hebben een hal voor vijftienduizend fans! (zie de foto voor de overeenkomsten en een paar verschillen).

Estudiantes Madrid heeft een begroting van bijna 7 miljoen euro (Donar 1,6). Het Kalverdijkje in Leeuwarden is niet echt waar ze op zullen zitten te wachten.

Who cares? Niemand in Nederland in ieder geval. Natuurlijk vind ik het ook bizar dat Donar niet in hun eigen Martiniplaza kan spelen (want het is Media Markt Musicnight), maar het is zoals het is. In de Champions League is daar ook nog nooit een wedstrijd gewonnen trouwens.

BUITENSHUIS

Bovendien wint Donar onder leiding van Erik Braal heel veel uitwedstrijden en dat is spelen in Leeuwarden eigenlijk ook, dus.

Over die uitwedstrijden gesproken. In Denemarken speelde Donar niet eens bijzonder goed, maar het team heeft iets speciaals. Noem het karakter, noem het spirit, noem het ervaring, in ieder geval geeft de ploeg nooit op en dat is bewonderenswaardig.

Ik kan onmogelijk stellen dat Donar in de tweeluik met de Spanjaarden vrijdag en maandag  een grote kans heeft op het bereiken van de poulefase van de Champions League.

Maar:

  1. Donar heeft ritme en Estudiantes heeft nog geen officiele wedstrijden gespeeld
  2. Donar heeft spirit
  3. Donar is een team
  4. Donar wint uitwedstrijden
  5. Donar speelt een uitwedstrijd in het Kalverdijkje

Wonderen komen niet aanwaaien in de sport, wonderen kunnen in de sport gemaakt worden. Het zou niet voor het eerst zijn dat David van Goliat wint. Ik hoop het van ganser harte, maar ik moet realistisch blijven en geef Donar 20% kans op een stunt.