De derde haai van de week in DBL

Weer een mooie lijst kanshebbers deze week.

De eerste die dit comité van één deze week nomineert is Jeroen van der List, die gelukkig aan de slag kon in Weert, hij was zaterdag goed voor 15p, 15r en 3 bs. Wel in een nederlaag van BAL tegen Apollo, waar Madanly zich wederom kandidaat stelde met 27p en 9r.

Een gehavend Rotterdam won aan de hand van Trevor Setty 23p, 10r en 3st (maar ook Kanda en Commons hadden een double-double) in Leeuwarden, waar Meshack Luflie ook een double-double neerzette 14p en 11r.

Een double-double was er ook voor Stefan Wessels 15p, 12r die met New Heroes verloor bij Landstede, dat een uitstekende teamprestatie neerzette met vijf spelers in de dubbele cijfers en ongeslagen blijft.

Den Helder speelde lang mee tegen Zorg en Zekerheid (dat ook nog ongeslagen is) maar kwam uiteindelijk tekort, mede omdat Jessey Voorn flirtte met een unieke quadruple double 27p, 7r, 8st en 7ast.

Het scheelt natuurlijk wel voor Voorn dat coach Vervaeck een zesmans rotatie hanteerde (te interpreteren als een compliment aan Suns en ook als motie van wantrouwen naar de Leidse bank), maar a la je moet het wel doen.

Voorn is voor Nederlandse begrippen een schitterende speler; snel, atletisch en in het bezit van een sterke driepunter. In de Nederlandse competitie zou hij eigenlijk wekelijks aan deze cijfers moeten komen. Dan zou hij ook de stap naar het buitenland kunnen maken om onder grotere weerstand nog beter, sterker en vooral constanter te worden.

Voor nu is Jessey Voorn mijn haai van deze week (en Marja van Tilburg-de Lange bedankt voor de foto).

jesseyvoorn