Haai nummer 5 in de DBL is een zeer geleerde en goeie.

Zes genomineerden deze week.

Olaf Schaftenaar deed het, met het oog op de WK-kwalificatie, opvallend aardig met Landstede tegen Apollo, 30 minuten: 19 punten, 4 rebounds, 3 steals en 2 assists.

Stefan Wessels maakte voor het eerst sinds (jaren..ooit?) 40 minuten vol voor New Heroes. Dat miste twee geblesseerde insidespelers, dus hij moest wel. 18 punten (tegen 72%) en nog 6 rebounds waren heel hard nodig tegen Forward Lease dat dichtbij een stunt kwam.

Voor de Rotterdammers was Ordane Kanda haai-achtig bezig. 34 minuten; 23 punten, 6 rebounds, 5 assists, maar ook zes keer balverlies.

Een sterke prestatie van Worthy de Jong had Zorg en Zekerheid onverwachts nodig in Leeuwarden. De ongeslagen koploper won nipt met 34 minuten voor De Jong waarin hij goed was voor 23 punten (geen van zijn 7 tweepunters gemist), 6 rebounds, 4 steals, 3 assists, maar ook nog 4 keer balverlies.

Nate Kratch had een double double voor Aris; 17p, 12r (net als Oudendag van New Heroes 11p, 11r en Vette van Leiden 12p, 10r), waar Lufile niet speelde omdat hij geblesseerd was, maar naar verluidt wist de dokter daar van niets.

De titel haai van de week is door het beslissend comité van één persoon uitgereikt aan: Brandyn Curry. Ik weet dat Donar speelde tegen laagvlieger Den Helder (met een bijzonder gedreven Tjoe de Paula 20p), maar toch in 27 minuten: 22 punten, 7 rebounds, 6 assists, 3 steals en geen enkel balverlies (voor de 3e keer dit seizoen) en omdat deze cijfers een goede reflectie zijn van Curry’s gemiddelde, is hij (ex-student van Harvard, dat acht Amerikaanse presidenten voortbracht) voor mij de haai van deze week.

curry

SPECIALE HAAI

Overigens kies voor ik er voor deze week nog een extra haaitje bij. Want Simone Volmer-Van den Biggelaar werd deze week benoemd tot directeur van de Nederlandse Basketbal Bond. Om daar te kunnen presteren moet je wel een haai zijn. Ik ben erg benieuwd hoe het de komende jaren gaat lopen, de tijd zal het leren. Voor Omroep Brabant sprak ik met de geboren Geldropse.