De haai van week 6 heeft een mooi liefdesnestje.

Het is een heel eenvoudig keus deze week voor het comité (van één).

Carrington Love.

37 minuten met 34 punten, 6 rebounds, 6 assists en 2 steals.

Toch vertellen de cijfers niet het hele verhaal.

Afgaande op de cijfers zouden Norvell Carey (vanaf de bank 20p, 11r), Emile Blackman (28p tegen 82% plus 6/6 vrije worpen), Dimeo van de Horst (15p, 11r), Thomas Koenis (16p, 6r, 3 ast en ik vond hem gewoon heel goed spelen) en Olaf Schaftenaar (15p, 5r en ook hij speelde lekker) genomineerd kunnen worden. Dat gebeurt vandaag helaas voor hen niet.

Want de haai van de week is Carrington Love.

23 jaar is hij pas en deed als prof vorig jaar ervaring op in de Duitse tweede divisie. In die paar Leidse maanden was al duidelijk dat Love kon scoren, maar in de heerlijke topper tussen Zorg en Zekerheid en New Heroes bleek dat Love een interessante karaktereigenschap bezit.

Niet alleen niet opgeven, maar belangrijker nog het voortouw nemen (in dit geval om uit een diepe put te klimmen).

63-74.

Tweepunter Love.

Score Kherrazi met bonus na assist Love.

Score Vette na assist Love.

Score Love.

Driepunter Love.

Twee vrije worpen Vette.

Driepunter Love.

79-78.

Driepunter Love, bonus vrije worp mis.

82-81.

Vrije worp raak en mis Love.

83-81 eindstand!

Dit zijn dan de tastbare feiten, maar iedereen die erbij was in die heerlijke (welhaast on-Nederlandse) wedstrijd zag dat Love groeide in het moment. Het voortouw nam en niet onbelangrijk in een teamsport, het voortouw mocht nemen van zijn teamgenoten die zagen en voelden dat zij een ondersteunende rol moesten gaan spelen en niet geforceerd de hoofdrol moesten gaan opeisen. Naast zijn scorende kunsten, zeker de driepunters, is Love, die veel energie brengt, ook nog een sterke verdediger. Dat bleek eens te meer in de slotfase tegen Den Bosch.

Carrington Love

Foto: Marja Van Tilburg-de Lange

Love zei ooit in een interview dat drie zaken hem motiveren: de liefde voor het spel, zijn voorliefde om hard te werken en hij wil zijn vader trots maken, die op Carrington’s derde verjaardag werd vermoord.

Dit soort wedstrijden leggen Love, ondanks zijn 23 jaar, wel een verplichting op. Namelijk de plicht om altijd zo te presteren, dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar lukt hem dat enigszins, dan ligt Love (1.86m) met zijn mogelijkheden een mooie toekomst in het verschiet.

NEW HEROES

Over de Bossche formatie wil ik nog kwijt dat de ploeg 35 minuten goed speelde met heel aardig teambasketbal, maar in die 35 minuten ook heel veel (te veel) balverlies had. Dat plus de weg kwijtraken in de kolkende Vijf Meihal resulteerde in een nederlaag. Die slotfase zal zeker geanalyseerd worden en kan uiteindelijk een hele belangrijke les blijken te zijn. Duidelijk is dat de Bossche ploeg in twee maanden grote stappen heeft gemaakt en Akerboom en Bleeker komen er nog bij.