Nieuw jaar en de 12e haai van de week heeft een schitterende voornaam

Het leek er in de eerste week van het nieuwe jaar op dat een aantal eredivisiespelers op gang moesten komen.

Den Helder Suns pakte toch wel verrassend de tweede winst van het seizoen tegen Apollo. Lang keek de thuisploeg tegen een achterstand tot het vierde kwart toen alles anders werd met een uitstekende Quinterian McConico 20p (tegen 76%), 10r en 3ast. Overigens speelde ook Boyd van der Vuurst een opvallend nuttige rol met 10p en 3r.

Brandyn Curry en consorten moesten na een opmerkelijk eerste kwart dat BAL met een voorsprong afsloot een tandje bijzetten, maar uiteindelijk was er voor Donar geen vuiltje aan de lucht op bezoek in Weert. Curry liet zich weer van zijn beste kant zien; 21p, 5ast en Arvin Slagter is helemaal terug; 15p, 5r, 6ast.

Zonder Stefan Wessels, maar met een ontketende Norville Carey van de bank; 26p, 6r en 3st vermorzelde New Heroes in Leeuwarden Aris.

De topper van dit weekend tussen Landstede en Zorg en Zekerheid deed het affiche geen eer aan. Pfoeh wat ging er bij beide teams veel mis, veel te veel. Veel meer ook dan geacht mag worden in januari. Ok dit was een momentopname, maar ik kan niet anders dan constateren dan de leercurve van Donar en New Heroes een heel ander -positiever- traject volgt. De warriors Kherrazi, zeker in de eerste helft, 10p, 11r en Ralf de Pagter 7p, 11r vielen mij nog het meest op.

De haai van de week kan er maar een zijn en dat is voor mij Quinterian McConico. De feiten spreken voor zich en voor heel Den Helder is het een gegunde opsteker. Zo kan het onderin om de zesde plek ook nog leuk worden, al kampen naast Suns ook Apollo (Roye trainde mee) en BAL met de bonuspunten die Aris eerder dit seizoen cadeau kreeg.

McConico

RAAR 1

Afgelopen week las ik deze kop: New Heroes wil vanaf 2019 sportief gaan oogsten.

Je zal dit seizoen toch speler zijn in Den Bosch, er wordt niet veel verwacht. Nu weet ik ook wel hoe koppen worden gemaakt en uitspraken net even anders worden neergezet, maar toch…

RAAR 2

Het duurt nog even maar 8 maart en 12 april staan Forward Lease en Donar tegenover elkaar. Stel nu dat beide coaches telproblemen hebben en beide vijf buitenlanders op het veld zetten.

Ja wat dan?

Sinds deze week heeft Rotterdam, net als Donar, ook vijf buitenlanders (2 Amerikanen, 1 Canadees, 1 Syriër en 1 Belg) onder contract en we zullen zien of men daar wel goed kan tellen.

Overigens snap ik niet waarom er zoveel buitenlanders zijn in Rotterdam. Hoger dan de vijfde plek en 1 rondje play-offs zit er niet in, dus waarom de jeugd geen kans geven. En dan hoop ik maar dat de nieuwelingen gaan verdedigen want dat is al een paar seizoenen een probleem in Rotterdam.