Een pijnlijk haai-verhaal in week 19 DBL

Soms kan sport heel wreed zijn. Deze verkiezing haai van de week is in principe bedoeld om spelers met knappe prestaties in het spotlicht te zetten. In het water zijn haaien echter een bedreigde diersoort. Deze kant van de haai hoor ik heel vaak op de cd van Kinderen voor Kinderen (ja ik heb kinderen). Het was gelijk mijn associatie met de zware achillespeesblessure die Anthony Marshall opliep in Weert.

Gelijk toen ik nieuws hoorde dacht ik dat het weleens einde carrière kon betekenen. De officiële diagnose moet nog komen (zondagavond laat kwam de bevestiging van een gescheurde achillespees), maar een kapotte achillespees betekent een jaar revalideren. Dat bij een speler die al twee keer zijn kruisbanden heeft afgescheurd. Dan is de toekomst niet rooskleurig.

Voor Marshall hoop ik dat het herstel meevalt. De spelverdeler heeft absoluut kwaliteiten en vanaf het begin van het seizoen heb ik gezegd dat New Heroes een 100% fitte Marshall nodig heeft om een kans te maken tegen Donar in een serie.

Daarom wordt er bij New Heroes gelijk gekeken naar een vervangende point-guard. Dat wordt kort dag. Tot driekwart van de competitie mag een ploeg een speler aan de selectie toevoegen. Dat is voor Den Bosch op uiterlijk 24 maart, het duel in Leeuwarden, maar dan maakt de ploeg ook nog kans op de bekerfinale op 25 maart. Het bereiken van de finale zou voor Den Bosch een uitstel beteken tot de 29e (want dan zal het duel tegen Aris vervallen) en dat is ook in Groningen.

Dat is nog het minste probleem want een werkvergunning krijgen vergt gemiddeld zo’n drie weken. Dat is in het geval van een Amerikaan. Een Europeaan mag binnen Europa natuurlijk gelijk aan de slag.

Op het lijstje in Den Bosch staat zeker Lance Jeter die onlangs in Frankrijk is weggestuurd. Of de MVP van vorig seizoen het wordt (het zou wat zijn) zal van een aantal zaken afhangen. Niet in het minst het speltechnische gedeelte, want Jeter staat niet bekend als verdediger en dat is net wat coach Poropat nastreeft. Ik verwacht eigenlijk iemand waar de Kroaat al ooit mee gewerkt heeft, mits beschikbaar en betaalbaar natuurlijk. Evenwel zal er in Den Bosch, met het oog op de werkvergunning, razendsnel gehandeld moet worden.

Feit is dat Marshall dit seizoen al veel duels heeft gemist en maar zelden echt fit oogde, dus het wrange is dat dit voor New Heroes nog goed kan uitpakken, mits… En nee met Bouwknecht en Sherill gaat het niet lukken tegen Donar, hooguit incidenteel in bijvoorbeeld een bekerfinale. Overigens is het 22 maart New Heroes tegen Donar.

Natuurlijk waren er deze speelronde ook mooie sportieve prestaties.

New Heroes had na een bizar slecht eerste kwart bij Bal (21-4) en welhaast even bizar vervolg (40-84) onder leiding natuurlijk van Stefan Wessels 16p, 15r, 4st.

Over Donar gesproken. Een opmerkelijk moeilijke wedstrijd vrijdag bij Apollo, al zal de Europa Cup vast in de koppies hebben gezeten. Roye en Van der Horst speelden de volledige 40 minuten, Max van Schaijk had een double-double met 13p, 11r. Net als Bruinsma trouwens 21p, 11r.

Forward Lease had geen kind aan Suns. Kanda was weer sterk met 15p, 9r, 4a net als Coen Stolk trouwens 10p, 6r, 2a.

Landstede gaf -eindelijk weer eens- een signaal af richting boven door bij ZZ Leiden te winnen. Dahlman 23p, 11r was sterk, maar House was voor mij het meest opvallend 19p, 4r en een killing driepunter in het vierde kwart. Leiden speelde eigenlijk maar met 5 man en een beetje Olah dan, dat is o z’n minst riskant, denk ik, toch in de duels tegen toppers.

Desalniettemin, om Anthony Marshall een hart onder de riem te steken, is hij de haai van de week.

Foto: New Heroes Basketball

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *