Een haai in week 21 met roots in het water(ingen)

Zes wedstrijden deze week, een verrassing, een aantal double-doubles en bijna een triple-double. Kortom een aardige week.

Den Helder Suns zorgde voor de verrassing van deze week door thuis van Aris te winnen. De Noord-Hollanders ontwikkelen zich aardig en na het midweekse pak slaag in Zwolle was er op zaterdag ook sterk mentaal herstel. Dority was topscorer 22p, McConico had een double-double 11p, 14r.

De actie van de wedstrijd kwam op naam van Boyd van der Vuurst de Vries. Na de gemiste driepunter van De Paula (kom ik zo even op terug) had de 18-jarige guard de aanvallende rebound, ging hij wijselijk niet naar de ring en schoot hij even later een driepunter binnen, die achteraf de knock-out bleek (67-61, eindstand 69-66).

De beelden die leiden tot de 67-61 zijn duidelijk. Maar let eens even goed op wat er gebeurt bij de driepunter van De Paula. Terwijl hij in de lucht hangt na het schieten van de driepunter loopt de Aris-speler gewoon door en zet een been tussen die van De Paula.

De scheidsrechter zag dat (gezien de richting van haar hoofd) en besloot daar niet voor de fluiten. In mijn ogen een gigantische misser want De Paula kan zwaar geblesseerd raken door zo’n actie. Een scheidsrechter moet dat zien en bestraffen.

Donderdag speelde Suns dus in Zwolle en had geen kans tegen Landstede en vooral niet tegen Gregory met 21p en een +/- van 40. House had een double-double met 14p en 13r.

Donderdag speelde Forward Lease in en tegen Leiden (dat zich dinsdag ten koste van New Heroes plaatste voor de bekerfinale). Ook al geen schijn van kans, zelfs niet tegen een ploeg die binnen 48 uur twee keer moest spelen. De Roemeen Olah domineerde voor Leiden met 24p, 12r. Met 25p, 4r, 3a gaf alleen Setty een teken van leven voor de Rotterdammers die het maar niet lukt om te leren verdedigen.

Aris speelde woensdag thuis tegen hekkensluiter BAL. Een magistrale Van der List was (tegen zijn ex-ploeg van dit seizoen nog) goed voor 33p, 12r. Blackman had 22p, 10r, 4a. Aarts had voor de Limburgers ook een double-double 15p, 10r.

BAL deed zaterdag lang mee thuis tegen Donar, totdat het laatste kwart aanbrak en de -vermoeide- kampioen zich even boos maakte (8-20). Curry 21p, 9r, 5a, 4st, maar ook 5to.

De derde wedstrijd in vijf dagen voor ZZ Leiden was geen probleem, Apollo werd opgerold. Love nam weer eens het voortouw met bijna een triple-double 21p, 10r, 9a. Van Schaijk was efficiënt met 20p (tegen 77%), 6r.

Mooie cijfers deze week, een aantal double-doubles, zelfs bijna een triple-double en toch kies ik voor Boyd van der Vuurst de Vries. Een Nederlander van 18 die zo slim is om na een aanvallende rebound niet blind naar de ring te gaan en even later wel de beslissende driepunter raak te schieten in een duel waarbij de underdog wint van de favoriet, die verdient de titel haai van de week.

Foto: DenHelderSuns.nl

En voordat iemand zich afvraagt waarom de knappe prestatie van Donar niet aan bod komt, het was Europa en de haai gaat in principe over de Eredivisie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *