De haai van week 22 wint, veel.

Makkelijk om deze week de haai te kiezen. Al moet je het wel met eigen ogen gezien hebben om het te geloven.

15 schoten, 14 raak.

9 driepunters, 8 raak.

7 tweepunters, 7 raak.

Het gemiste schot was een driepunter, de rebound leverde direct een score op.

En zo werd de stand 38-21. Dat was de stand na één kwart en daarmee was het in feite gelijk het einde van de bekerfinale.

Donar was heer en meester, Leiden figurant (geen scorebordjournalistiek, de eindstand deed geen recht aan de verhoudingen) en Brandyn Curry was de katalysator met 18p in dat overdonderende openingskwart.

C’est ca.

Ik zag het vanaf dichtbij en vond het knap. Hopelijk gaat het woensdag tegen Mornar Bar ook zo, maar iets zegt mij dat zij beter gaan verdedigen. Al is er tegen het raakschieten van driepunters van heel ver weg weinig te doen.

Eervolle vermeldingen zijn er deze week zeker.

Boyd van der Vuurst de Vries had met Den Helder Suns op bezoek bij BAL in het eerste kwart al 15p, hij eindigde op 20p (tegen 70%), 4a en ook 4to. McConico had een double-double met 13p, 11r. Voor BAL had Sam van Dijk 21p. Door de winst is Suns serieus in de running voor de laatste play-offplek.

Aris verloor, al scheelde het niet veel tegen New Heroes. Blackman had 24p, 8r, 4a maar ook 6to. Carey is de meest efficiënte speler van Nederland en bewees zijn rol met 22p, 8r, 3st.

Apollo zorgde voor een stuntje door te winnen op bezoek bij Rotterdam. Markusse 17p, 9r en Van Schaijk 24p, 8r waren bepalend.

Landstede rolde midweeks op bezoek in Den Helder de thuisploeg op met vijf spelers in de dubbele cijfers. House had een double-double met 11p, 10r, maar ook 5to. Overigens zit Zwolle op de hielen van Leiden wat betreft plek 3.

Bijrollen allemaal bij de hoofdrol van Donar. Daarom noem ik het hele team van de kersverse bekerwinnaar, voor de tweede keer dit seizoen, uit tot haai van de week.

Na bekerfinale sprak ik voor NOS Langs de Lijn met Meindert van Veen en Paul Vervaeck. Omdat het nog niet online staat, hierbij de gesprekken.