Donar schrijft (nog meer) Nederlandse basketbalhistorie

Waar eindigt dit voor Donar?

Ik vroeg me dit al af op weg naar Groningen.

Finale waarom niet?

Het is gewoon een goed team, echt goed team. Nu ook 9 scorende spelers met 30 assists!!!!

Eerst volgende tegenstander in Reyer Venetië, de nummer 2 van Italië.

Een opvallende parallel met 1979.

Toen speelde Den Bosch als eerste Nederlandse basketbalclub een Europese halve finale. Ten koste van het Italiaanse (parallel) Bologna werd de finale bereikt. De finale die tegen Cantu werd verloren. De parallel is dat in de andere halve finale nog een Italiaans team zit, Avellino.

1979 dus Den Bosch halve finalist in een knock-out Europees toernooi, EC 2 was dat.

In 1983 haalde Den Bosch nog een keer de halve finale van het EC 2 toernooi, toen werd er 2 keer verloren van Villeurbanne.

In 2001 speelde Amsterdam (met Teddy Gipson) als, tot nu toe laatste, een halve finale knock-out, Malaga was toen veel te sterk.

Voor de wedstrijd besprak ik dit met coach Braal, na de wedstrijd schreef hij deze feiten op in de kleedkamer van Donar.

Natuurlijk weet ik ook dat Den Bosch en Den Helder in de finalepoule van de EC1 gespeeld, maar ik heb het nu over knock-out halve finales.

Kom ik terug op mijn eigen vraag waar dit eindigt voor Donar?

Ik geef ze met de kennis van nu minimaal een 50/50 kans tegen Venetia, met natuurlijk in het achterhoofd dat er eerst in Italie wordt gespeeld en de beslissing valt in een knotsgek Martiniplaza.

O, en dat de Eredivisie nu een probleem heeft dat had ik al voorspeld. Let op er gaan nog gekke dingen gebeuren want blijkbaar zijn er teams die de competitie niet willen verlengen en vasthouden aan de afgesproken data. Dit heeft waarschijnlijk tot gevolg dat er duels wel gepland, maar niet gespeeld gaan worden. Met wellicht allerlei rare gevolgen.