Nog steeds kans op drie Nederlandse ploegen @FIBAEuropeCup ook @NewHeroesBB

Drie Nederlandse teams in de groepsfase van de FIBA Europe Cup is nog steeds een reële optie, ook voor New Heroes dat vorige week thuis pijnlijk verloor van Botevgrad.

Drie ploegen die uitgeschakeld zijn in de voorronde van de FIBA Champions League hebben er namelijk voor gekozen niet in de Europe Cup te gaan spelen. Hun plekken worden ingevuld door drie ‘lucky losers‘.

Donar is al zeker van de groepsfase, Zorg en Zekerheid na de zeer ruime uitoverwinning op Kapfenberg moet wel iets heel raars doen om de groepsfase niet te halen.

Evenwel speelt Leiden nog wel een rol voor New Heroes. Kapfenberg kan tenslotte één van de drie ‘lucky-losers’ worden.

De resultatenlijst na de heenwedstrijden is nu als volgt.

Ondanks de forse nederlaag was Den Bosch dus nog de beste verliezer, maar de ploeg wacht wel een uitwedstrijd in Bulgarije (dinsdag 18u)  waar een goed resultaat een Europees ticket kan opleveren (en waar eigenaar Bob van Oosterhout voorop en de spelers ook best blij mee zullen zijn). Overigens hoeft er niet gerekend te worden als New Heroes met meer dan 10 punten verschil wint.

Keravnos (Cyprus) en Cluj (Roemenie) zijn na de heenwedsgtrijd ook ‘lucky-losers’, zij spelen woensdag thuis. Ervan uitgaande dat zij thuis iets rechtzetten, zijn hun tegenstanders Ironi Ness Ziona (Israel) en Cherkaski Mavpy (Oekraine) concurrenten van New Heroes.

Belangrijker is misschien wel wat er buiten de huidige drie ‘lucky-losers’ gaat gebeuren.

Albacomp (Hongarije) speelt (ook dinsdag) thuis tegen Dnipro (Oekraine). Kapfenberg dus in Leiden. Rilski (ook Bulgarije) speelt woensdag thuis tegen Kataja (Finland). Benfica en Lulea spelen ook thuis, maar hun marges lijken wat groot. Al hebben de teams die op woensdag spelen natuurlijk alle tijd om te rekenen.

De groepsfase van de Europe Cup begint volgende week al op dinsdag en woensdag. De drie ‘lucy-losers’ komen in de groepen D, F en G, hoe die plekken precies ingevuld worden is mij niet helemaal duidelijk.