De tweede haai van dit seizoen maakte voor de ogen van vrienden en familie iedereen gek

Zeker geen slechte week om de tweede haai van de week van dit nog prille seizoen te kiezen.

Zondag begon ook Zorg en Zekerheid aan de competitie en dat terwijl anderen er al drie duels op hebben zitten, tsja laat ik maar hopen dat het snel gelijk getrokken wordt (en blijft). Leiden had uiteindelijk (na rust) in en tegen BAL weinig problemen. De Leidse tandem Worthy de Jong 21p, 8st, 4r, 3a en 6to en Darius Thompson 20p, 6a, 3r was sterk. Voor Weert had Tony Washington 12p, 9r.

De topper op zaterdag zou ook zo maar de play-offfinale kunnen worden. Dat Donar aardig kan ballen is bekend, ik vond het verschil met New Heroes niet groot. Interessant wordt het om te zien hoe deze teams zich ontwikkelen richting mei. Jason Dourisseau was ouderwets meesterlijk met 20p, 3r maar ook 5to. Keshun Sherrill had een aardige wedstrijd met 19p, 3st, 2r.

Aris deed wat het moest doen (en dat is al heel wat anders dan vorig seizoen) en won van Apollo. Griffin Kinney tekende voor een double-double 21p, 14r. Dimeo van der Horst had voor de Amsterdammers 24p, 6r.

Dutch Windmills behaalde de eerste overwinning in haar bestaan bij Feyenoord. Mooi moment voor Geert Hammink en zijn mannen. Alec Wintering had 29p, 6r, 4a. Voor Feyenoord had Justin Gordon een double-double 15p, 11r. Overigens is het raar dat Jeroen van der List ( en met hem Apollo-speler Matthew van Tongeren), best belangrijk voor de Rotterdammers, tijdens de competitie zomaar mee kan doen bij een 3×3-toernooi met team Den Haag (met ook Kasper Averink) in het Maleisische Penang (10e plek).

Den Helder Suns speelde zaterdag de tweede wedstrijd in drie dagen en verloor thuis van Landstede. Kaza Kajami-Keane had 21p, 7r. Voor Suns had Lavone Holland 31p, 6r, 4a.

Op donderdag speelde New Heroes na een duel op dinsdag in Bulgarije alweer tegen Suns. Desondanks geen kans voor de ploeg uit Den Helder. Maarten Bouwknecht (nog herstellende van een gebroken hand), Steven Cook en Jonathan Williams hadden ieder 15p. Meest bijzondere prestatie van deze avond kwam op naam van Boy van Vliet uit Vught. Voor vrienden en familie maakte hij iedereen gek met 38 punten !!!! tegen 53% met nog 5r, 4a, 3st en een efficiency van 34.

De Noordelijke derby tussen Donar en Aris blijft er een tussen groot en klein. De grote won ruim achter 17p, 3r van Jordan Callahan.

Landstede had ook geen kind aan Feyenoord. Kaza Kajami-Keane was ook toen uitblinker met 17p, 8r.

Apollo pakte midweeks in haar eerste competitiewedstrijd prompt de eerste overwinning van het seizoen door BAL te verslaan. Maar omdat de laptop donderdag crashte zijn de statistieken foetsie. Tsja, zucht.

HAAI VAN DE WEEK

Een reeks aardige prestaties, maar er steekt er één echt bovenuit. 38 punten is bijzonder knap en dat door een Nederlander !!! Het zegt ook wel iets over de tegenstander, maar dat voor nu even terzijde. Gewoon een weergaloze prestatie van Boy van Vliet.

De 24-jarige shooting-guard begon zijn carrière bij Octopus in Vught en via Uball kwam hij op de Canarische eilanden. De afgelopen jaren speelde Van Vliet voor Dallas Baptist University. Ook daar was hij een scorer, maar toch is het afwachten wat zo’n speler dan kan in de Eredivisie en dat is schijnbaar veel.  Kortom Boy je bent de haai van de week  (en ik weet nog hoe dat afliep met Boyd en jij vast niet 🙂

Af en toe kies ik ook een ere-haai. Deze week gaat die naar het publiek in Martiniplaza dat hun oud-coach Ivica Skelin, nu coach bij de grote concurrent in Den Bosch, een staande ovatie gaf bij zijn rentree en dat is mooi en dat vond Skelin zelf ook, op Facebook schreef hij het volgende.

To come back after 3 years to the city that you considered home and to the people you considered family is an amazing feeling, but when that same city and those same people welcome you like this and pay tribute to your hard work, it’s a feeling words can’t describe.
Thank you Donar, thank you Groningen.

Tot slot nog een ere-haai. Op 51-jarige leeftijd is plotseling Patrick Baumann overleden. De Zwitser zal niet bij iedereen bekend zijn in Nederland, maar Baumann was de president van de FIBA en de man die alle veranderingen van de afgelopen jaren heeft aangezwengeld. Daar heeft het Nederlandse basketbal ook van geprofiteerd en daar mag even bij stilgestaan worden.