Franko House en bekerbasketbal

Het is jammer dat Franko House vertrekt bij Landstede. Natuurlijk was het een meer dan nuttige speler voor Herman van den Belt, maar het geeft mij ook niet meer de kans om House een keer uit te roepen tot haai van de week. Eigenlijk aas ik daar al anderhalf jaar op. Eigenlijk om maar één reden.

Want wist je dat Frank House net voordat hij naar Zwolle vertrok serieus op proef was bij de ChicagoBears in de NFL? Vast niet. Tight end, dat moest zijn positie worden.

Vreemd genoeg speelde House op Ball State, zijn universiteit, geen football en natuurlijk wel basketbal. Hij zette keurige cijfers neer (in de historie van de universiteit 11e in scores en 7e in rebounds) en een Europese carrière lag voor hem in het verschiet, werd hem toen al verteld.

Net vader geworden van een zoon (Carter) kreeg House een belletje van een Bears-scout. Dat terwijl hij voor het laatst football had gespeeld op high-school.

Dit zei House toen tegen 24/7 Sports.

“I had a tryout with the Bears but didn’t hear any more about it until after the draft. One day the phone rang asking if I’d come in as an undrafted free agent. My fiancee and I discussed the matter at length and it definitely made sense. If you have the opportunity to go into the NFL, you take it. We have a young son now and I want to provide for my family in the best way possible. Football seemed the path to take.

Uiteindelijk duurde de flirt met football een maand waarna House tekende bij Landstede.

House speelde 53 Eredivisieduels voor Zwolle, in gemiddeld 24 minuten goed voor 11 punten en 6 rebounds.

BEKER

Los van het feitdat ik me iedere keer weer afvraag wie de loting doet en waar dat is, want iklees altijd alleen de mededeling, is Donar tegen New Heroes een interessantaffiche.

Betrokkenennoemen het duels op zich, zal wel, maar elk team wil de beker winnen en Donaris de bekerhouder. Den Bosch met hun -vooral- historie won de beker zeven keer,Donar zes keer waaronder vier keer in de laatste vijf jaar.

Ik denk dat de teams akelig aan elkaar gewaagd zijn op dit moment.


GroningenDen Bosch
Pace70.669.4
Aanv eff122.79116.86
Verd eff99.1191.77

Donar steekt niet in de beste vorm, maar heeft meer spelers te beschikking en New Heroes is -nog- niet compleet, maar lijkt in vorm. Ik denk dat de ploeg met het minste -onnodige- balverlies doorgaat.