Interessante forumavond bij Donar, deel 1

Afgelopen woensdag was ik te gast op een uiterst leuke en goed georganiseerde forumavond bij Donar. Maar liefst 180 Groningers hadden de moeite genomen om te komen luisteren en om vragen te stellen.

Het was goed georganiseerd in een mooie zaal in Martiniplaza. Het belangrijkste deel van de avond heb ik opgenomen omdat vooraf al de indruk had dat het interessant zou worden voor alle Nederlandse basketballiefhebbers.

En dat was ook zo. Daarom volgen nu twee podcasts. In het eerste deel stelde Hink Jan Apotheker vragen aan (ex-)bondscoach Toon van Helfteren en mij.

Het gaat over een mogelijk nieuwe werkgever voor Toon van Helfteren, over het bondscoachschap en de toekomst van Oranje waarbij Van Helfteren niks uitsluit, over de toekomst van het Nederlandse (club)basketbal waarbij de conclusie is dat het tijd (en geld) kost.

In het tweede deel (dat om praktische reden in een ander, onderstaand artikel zit) sluiten Jannes Stokroos, Erik Braal en Arvin Slagter aan.

O en als er soms uit het niets gelachen wordt heeft dat alles te maken met foto’s die achter ons werden geprojecteerd, dat je het weet (de invulling laat ik aan de verbeelding over). En soms klinken de vragen te hard, excuses daarvoor (out of my hands).

Foto: Arnold Meijer