Sassari notizie: Volgende uitdaging Dinamo Sassari is ZZ Leiden in Nederland

Na de keurige prestatie van Donar is het vandaag de beurt aan Zorg en Zekerheid. Ook hier is de tegenstander van de Nederlandse ploeg de favoriet en nog wel meer dan Oostende gisteren was.

Een ploeg uit Italië is op papier een potentiele Europa Cup-winnaar. Toeval wil dat Sassari eerder dit seizoen al tegen Donar speelde. In Groningen wonnen de Italianen met een klein verschil (78-84), thuis was de marge groot (97-74).

Nou schreef ik gisteren al dit Oostende niet het Oostende is van de afgelopen jaren. Die vlieger gaat ook op voor Sassari. De ploeg is in de Italiaanse competitie in een vrije val geraakt, zijn recent van coach gewisseld, hebben vier keer op rij verloren en niet onbelangrijk, ze krijgen de laatste vier duels gemiddeld 98,5 punten tegen (zaten wel verlengingen bij, maar toch).

Een realistisch scenario, in mijn ogen, is dat ZZ Leiden vanavond drie kwarten lang lekker meespeelt en achteraf denkt waarom hebben we verloren?

Op dit niveau, in tegenstelling tot de Eredivisie, maakt de bank wel degelijk verschil. Oprecht denk ik dat de basis vijf van Leiden (met hopelijk de herstelde Kherrazi) op kan spelen tegen Sassari. ZZ heeft dit Europese seizoen bewezen goed mee te kunnen, maar heeft ook ondervonden wat er in het laatste kwart kan gebeuren.

Kansen zijn er natuurlijk altijd voor de ploeg van Rolf Franke, het is en het blijft sport. Om te beginnen zal Leiden goed geprepareerd zijn (zoals altijd dit seizoen en vergeet niet dat de ploeg in de voorbereiding opvallend goed speelde tegen Italiaanse ploegen), dan komt het er op aan dat dat ZZ het tempo van de wedstrijd kan bepalen, in de wedstrijd kan blijven om dan gebruik te maken van de onzekerheden die er absoluut zullen zijn bij het kwakkelende Sassari.

De Italianen werken overigens met een begroting die iets boven de 6 miljoen euro ligt en rum 2 miljoen daarvan gaat op aan spelerssalarissen. De begroting van Leiden ligt nog onder het miljoen.

De returns van zowel Donar als Leiden zijn volgende week woensdag.

Om een beeld te krijgen van de situatie bij Dinamo Sassari heeft google voor mij het voorbeschouwend artikel van vandaag uit een lokale krant vertaald.

Dinamo Banco di Sardegna is klaar om zijn reis in FIBA Europa Cup te vervolgen: vanavond ZZ Leiden in de eerste etappe van de Ronde van 16. Zondag na de nederlaag tegen Cremona is de ploeg onmiddellijk terug naar de sporthal gegaan om zich voor te bereiden op de continentale wedstrijd in de eerste van twee opeenvolgende reizen die de Sassari te wachten staat. “Ik ben tevreden met de prestaties van mijn jongens op zondag, hoewel ze niet de twee punten opleverde”, zei coach Pozzecco. “Ik ben blij omdat ik het team niet egoïstisch speelde. We hebben zeker fouten gemaakt, maar ik ben ervan overtuigd dat het samenzijn automatisme oplevert en we hebben voldoende ruimte voor groei. Nu al zien we een mooie stijging ten opzichte van Florence, zondag speelden we een goede partij basketbal. “

In eerste instantie kreeg de nieuwe coach zondag van het publiek in Sassari een lang applaus: “Ik was onder de indruk, want ik had niet verwacht dat het welkom zo warm zou zijn. Het heeft me echt blij gemaakt want voor mij is de emotionele component van cruciaal belang, ook al werk ik aan meer balans en meer afstandelijkheid in deze rol. De ontvangst die ik kreeg in het Paleis heeft bevestigd dat Sassari een geweldige plek voor mij is, waar we een heel bijzondere chemie met de mensen kunnen creëren en dit is van onschatbare waarde. De mensen die vertrouwen in mij hebben getoond wil ik terug betalen.”

Morgen, in Leiden, zal coach Pozzecco debuteren in de FIBA Europa Cup, zijn eerste als coach in de Europese wedstrijd: “Ik ben erg blij om debuut op de bank in een continentale competitie, zal zeker spannend zijn, maar dit helpt me om mijn rol helder te maken.” Het Nederlandse team is geen gemakkelijke klant: “Leiden is een team dat helaas of gelukkig, speelt zoals Cremona. Het feit dat zij spelen in de knock-outfase geeft aan hoe sterk ze zijn. Het is een groep die speelt met onbezorgdgheid, met hoge snelheid. Aan de ene kant is het positief, want we krijgen iets tegen dat lijkt op Cremona, aan de andere kant is het duidelijk dat dit is een soort team is wat ons niet ligt. We zijn intensief bezig om onze groei voort te zetten, ik heb veel vertrouwen in mijn jongens en ik weet dat ze hun uiterste best zullen doen. “

In Leiden zal de eerste van twee duels worden gespeeld. “Dat is belangrijk om eventuele problemen te corrigeren, we zullen voorzichtig spelen, maar proberen om een gaatje te slaan. We willen goed beginnen en proberen een eerste steen te leggen voor ons vernieuwde fundament. Ik moet ook kijken naar de speeltijden van de spelers. maar ik weet zeker dat er ruimte komt voor spelers als Diop en Skinny, ik weet zeker dat ze een grote bijdrage kunnen leveren.”