Deze haai zien we niet meer terug

Het was de week waarin de DBL twee onderdelen verloor. Dutch Windmills viel weg, maar ook coach Tony van den Bosch verdween ineens bij Aris. Over het eerste is al veel gezegd, over laatste niet zoveel.

Ik vind het erg raar dat de coach zo vlak voor de play-offs zijn koffers pakt om in België aan de slag te gaan. Nou verdiende hij bij Aris amper wat dus positieverbetering is het al snel en sportief ging het in Leeuwarden ook niet best, wat het misschien nog vreemder maakt dat de Belgen hem wilden hebben, maar ja ieder zo zijn keuzes.

Over vreemd gesproken, eerder schreef ik al eens dat het 3×3-seizoen invloed zou gaan krijgen op de Eredivisie en vooral de play-offs. Nou hier gaan we dan want bij Apollo ontbraken dit weekend Aron Roye en Dimeo van der Horst om in China 3×3 te kunnen spelen.

Nu Windmills is weggevallen kunnen we de kwartfinales van de play-offs net zo goed schriftelijk af doen (ik verwacht vier keer 2-0), maar toch Apollo met of zonder dit tweetal is echt een heel ander verhaal. Van der Horst speelt gemiddeld 33 minuten met 16p, 5r, 5a en Roye 30 minuten met 14p, 5r, 5a.

Nou ja Apollo verloor dan ook volkomen kansloos van Landstede (63-87). En misschien is het nu wel competitievervalsing want met de twee belangrijke spelers erbij had het resultaat anders kunnen zijn, zullen ze vast denken in Leiden en Den Bosch. Landstede had vijf spelers in de dubbele cijfers, met een double-double voor Kajami-Keane 13p, 10r. Voor Apollo had Berend Weijs ook weer een double-double 15p, 12r.

Eerder deze week met Van der Horst en Roye was Apollo te sterk voor Feyenoord (89-78). Dimeo van der Horst had maar liefst 30p, 6r, 4a. Roye 11p, 7a, 6r. Voor de Rotterdammers had Jeroen van der List een double-double met 24p, 14r, net als Gordon 22p, 10r.

Het meest opvallende resultaat deze week was dinsdag toen Donar won bij Zorg en Zekerheid (82-85). Na vier opeenvolgende nederlagen was het een duidelijk signaal van de Groningers, of het echt iets betekent zal de tijd leren. Leiden kwam nog wel bijna terug van 22p achterstand. Voor Donar was Thomas Koenis erg sterk 19p, 12r, 8a, net als Rienk Mast (vooral de eerste helft) 19p, 8r. Misschien een teken dat er inside wat te halen valt tegen Leiden. Worthy de Jong had 28p, 6r.

Zaterdagavond revancheerde ZZ Leiden zich door uit te halen bij Aris (69-92), waar Anne van Dijk debuteerde als hoofdcoach. Bekend recept voor de koploper met vijf spelers in de dubbele cijfers, zonder dat Mo Kherrazi in actie kwam (duurt wel lang).

Den Helder is op weg vijfde te worden na de winst op Feyenoord (80-69). Suns had vier spelers in de dubbele cijfers, met Laurant als topscorer 21p, 7r. Voor Feyenoord had Gordon -weer- een double-double 16p, 10r.

Donderdag won New Heroes met de nodige moeite van BAL (89-72). Voor Den Bosch zaten vier spelers in de dubbele cijfers. Frerik Adriaans had tegen zijn oude ploeg 8p, 8r.

HAAI VAN DE WEEK

Een aantal mooie prestaties deze week van onder andere Thomas Koenis, Dimeo van der Horst en Jeroen van der List. Toch ga ik postuum de eer uitreiken aan Dutch Windmills en metname de spelers.

Zij zitten en zaten al een tijd in een heel vervelend schuitje desondanks waren de prestaties goed. Zij zijn het slachtoffer van bestuurders en ik heb ondertussen voldoende verhalen gehoord over sponsoren die zijn aangedragen in Dordrecht (langer geleden en recent) en besluiten die genomen zijn (langer geleden en recent), dat ik denk dat er wel een luchtje aan het hele verhaal zit, maar ik kan niets bewijzen en dus laat ik het er (voor nu) bij.

Mannen bedankt, misschien genaaid, voor nu gehaaid.