Ervaring telt, drie zaken die mij zijn opgevallen in de eerste halve finaleduels

Natuurlijk waren het twee verrassingen gisteravond. Thuisvoordeel is er niet voor niets en als de twee uitspelende teams winnen is dat verrassend, hoewel niet helemaal onverwacht.

Enfin.

Drie dingen vielen mij op, buiten de resultaten, en dat had veel te maken met ervaring.

1. Arvin Slagter, 33 jaar.

Komt met nog 2.08 te spelen terug in het veld. Stand 72-66. Scoort vervolgens twee driepunters en nog een veldscore. Acht punten op rij. 74-76. De bonus vrije worp na zijn laatste score miste hij. Watson maakte gelijk. Gipson schoot één vrije worp raak. En Slagter pakte nog even de aanvallende rebound om een laatste kans voor Leiden te voorkomen.

2. Stefan Wessels, 35 jaar.

21 minuten, 8p, 7r. Niets bijzonders. Maar een +/- van plus 28. Ofwel met hem op het veld was Den Bosch 28 punten beter dan Landstede en dat duidt hoe belangrijk Wessels is en hoeveel onmeetbaar werk hij verricht.

3. De laatste play uit de time out van Donar. De bal werd niet op de aanvalshelft uitgenomen, maar op de eigen achterlijn. Ik was in eerste instantie verbaasd en op de beelden is te zien dat de meeste spelers ook verbaasd waren. Leiden was niet voorbereid want Gipson rende de verdediging kapot en als de fout niet was gemaakt, was het hoogstwaarschijnlijk een lay-up geweest. Slimme play.

Evenwel zijn het best-of-fiveseries en is het pas 1-0 voor Donar en New Heroes.