Nog een paar wedstrijden en dan is Donar kampioen, wat mij opviel na wedstrijd 3

Het leest misschien vervelend, maar de titelrace is beslist. Donar wordt voor de vierde keer op rij kampioen.

Niet alleen hebben de Groningers de stijgende lijn te pakken en niet zo’n beetje ook. Het spel in de halve finale tussen Landstede en New Heroes zorgt er ook niet voor dat ik heel erg twijfel aan mijn eigen stelling.

Wat mij opviel in wedstrijd drie van de halve finales.

1. Waar was de MVP? Kijk er is duidelijk het een en ander loos bij Zorg en Zekerheid en rookie (want dat is hij) Darius Thompson zal er vast onder lijden. Evenwel verwacht ik van een MVP meer dan 9 puntjes in een do or die-game. Uberhaupt speelde Thompson niet goed in de reeks tegen Donar. Drie duels met gemiddeld 39 minuten (tsja) en achtereenvolgens 24, 14 en 9 punten en een efficiency van 22, 19 en 12. MVP onwaardige cijfers en verdedigend was het ook niet overtuigend. Thompson is een talent, maar heeft nog een lange weg te gaan.

Foto: Peter van der Velde

2. Donar is op stoom. Niet in het minst door hun backcourt Gipson (39 jr) en Jeter (30jr). In game drie samen goed voor 38 punten, 11 rebounds en 8 assists. Gipson had maar liefst een +/- van plus 28 en een efficiency van 30.

Gipson had in de serie tegen Leiden gemiddeld 15 punten, 9 rebounds en 7 assists. Ik voorzie de oudste finale-MVP ooit.

3. Landstede won van New Heroes (76-68) door 60 punten van het trio Dorsey-Walker, Dahlman en Keane.

Zwolle was niet veel beter dan Den Bosch, maar wel in het vierde kwart toen er bij vlagen misbruik werd gemaakt van de Bossche defensie die niet goed reageerde op pick and rolls en niet goed door roteerde. Dat maakt voor mij dat Zwolle licht favoriet is voor het duel van donderdag, mede ook omdat de druk in Den Bosch ligt en daar twee Amerikaanse guards spelen die het grote plaatje nogal eens uit het oog verliezen. Houden ze het teambelang in acht, dan kan er nog een vijfde duel komen.