De mooiste van het jaar (tot nu toe), wat mij opviel in wedstrijd 4

Qua sport is er niets mooier dan een play-offwedstrijd zoals gisteren tussen New Heroes en Landstede, metname de laatste 18 minuten.

Wat een gevecht, wat een ontkoping. Alleen iemand waarbij al het gevoel is verdwenen kan zo’n gevecht (in positieve zin) niet waarderen.

Mooie aanvallen, dramatisch slechte keuzes, mooie scores, verschrikkelijke missers, opvallende tactische keuzes en een heerlijke ambiance, doe mij er nog maar zeven.

Al vrees ik dat het zover niet gaat komen.

Wat mij opviel in wedstrijd vier (74-75).

1. De winnende driepunter van Noah Dahlman. Beter wordt het niet. Dahlman die in zijn 12e seizoen als speler (inclusief college) pas zijn tweede !!!!! driepunter ooit !!!!! raak schoot (de vorige was 2 mei onlangs in Leeuwarden).

2. Ik zat na de wedstrijd in de auto en toen ik de motor startte hoorde ik op de radio Trockener Kecks Met hart en ziel. Dat was voor mijn gevoel precies het Landstede van Herman van den Belt in de Maaspoort. Ik denk ook dat op dit front de kansen voor Zwolle liggen in de finale tegen Donar.

3. New Heroes was een gemankeerd gezelschap dat hoogte- en dieptepunten bleef afwisselen, zowel in dit duel als in het hele seizoen. Soms was het echt goed, verdedigend en aanvallend, soms oogde het als een echt team, maar vaker was het niet stabiel of betrouwbaar. Individuele spelers niet, het team niet, maar ook de coach deed soms rare dingen. Er was geen pointguard en inside was het veel te mager. Natuurlijk was er de personele pech dit seizoen met Van Oostrum en Cook, maar als telt niet in de sport.

4. In tegenstelling tot wedstrijd 3 was Landstede in wedstrijd 4 een aanvallend uitgebalanceerd team met vijf spelers in de dubbele cijfers en nog een belangrijke rol voor Locke. Olaf Schaftenaar speelde met 10 punten in het tweede kwart een zeer belangrijke rol in het gat dat Landstede sloeg waardoor New Heroes tot achtervolgen werd gedwongen.

5. Vooral Ralf de Pagter, maar ook Kevin Bleeker en Mike Schilder lieten als voormalig Den Bosch-spelers zien dat er misschien wel te snel afscheid van hen is genomen. Het zal een zoete revanche zijn geweest.