Turkije kampt met problemen in aanloop naar EK-duel met Oranje

Nederland begint de EK-kwalificatie vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen Turkije, de nummer 9 van Europa (Oranje staat 21e).

Het moge duidelijk zijn wie de favoriet is.

Alleen lijkt het Nederland wel een beetje mee te zitten. Zo speelt de Turkse hofleverancier Efes Istanboel op vrijdagavond een Euroleagueduel, kampen een aantal Turkse spelers met blessures en zijn er nog weinig kaarten verkocht voor het duel in Ankara.

Op de site van de Turkse basketbalbond staat een uitgebreid verhaal, waarvan ik de de belangrijkste stukken (via Google) heb vertaald.

Eerst komt de directeur van de Turkse bond aan het woord:

Er zijn zeer weinig tickets verkocht.

Vanwege de problemen tussen FIBA ​​en Euroleague is alles ingewikkeld, maar we zijn niet het enige land die daar mee kampt al heeft Nederland geen Euroleague-spelers.

De wedstrijd tegen Nederland is ook belangrijk voor Zweden, maar het lijkt erop dat we tegen de Zweden de ploeg compleet hebben. Overigens is Larkin van Efes geblesseerd,

De Turkse bondscoach Ufuk Sarıca was helder over de doelen:

We moeten al de thuiswedstrijden winnen. Ik hoop dat we vrijdag winnen en de kwalificatie goed beginnen.

Natuurlijk zijn de problemen tussen Fiba en Euroleague vervelend. Wij zitten er tussenin. Sertaç en Buğrahan zullen er vrijdag niet zijn.

Ik hoop dat de basketbalfans in Ankara ons nationale team weer zullen ondersteunen.

Aanvoerder Semih Erden (die onlangs nog tegen ZZ Leiden speelde):

We hebben er zin in en zijn er klaar voor. Ik hoop dat onze voorbereiding goed is en dat we vrijdag zonder blessures zijn.