12 teams in de basketbal Eredivisie, 12 vragen die bij mij opkwamen voor de start van een nieuw seizoen.

 1. Ik ben nieuwsgierig naar Emmanuel Nzekwesi, benieuwd naar de ontwikkeling van Boyd van der Vuurst de Vries, Yarick Brussen, Luuk van Bree en Morgan Stilma en krijgt Willem Brandwijk voldoende speeltijd?
 2. Mo Kherrazi is op de valreep aan een club gekomen (Feyenoord) en dat is goed. Maar hoeveel beter zouden DBL-teams worden met Jessey Voorn, Arvin Slagter, Dimeo van der Horst en Aron Roye?
 3. Gaat Worthy de Jong weer zoveel minuten (35 gemiddeld de afgelopen drie seizoenen) maken waardoor zoals afgelopen jaren de pijp van ZZ Leiden leeg is in de play-offs?
 4. Hoe gaat het in de kleedkamer van Donar met de broers Rudez, vooral als de prestaties tegen gaan vallen?
 5. Kunnen belangrijke spelers van Heroes fit blijven, na de vele pechgevallen van de afgelopen jaren (dan zou de 16-voudig kampioen voor het eerst sinds 2016 (beker) een prijs kunnen pakken)?
 6. Is Feyenoord een bedreiging voor de topteams?
 7. Shane Hammink naar Yoast, erg opvallend, maar niet raar gezien de woonplaats van de familie Hammink (Millingen aan de Rijn). Maakt het die nieuwe ploeg, als het klikt, met ook de eerste Colombiaan ooit in DBL, een kanshebber voor plek 6?
 8. Kan BAL met alle jonkies de groei doorzetten zonder Roel Aarts (die stiekem erg belangrijk was) en met Suns, Aris en ook Apollo gaan voor plek 6?
 9. Hoe gaan de Nederlanders van nieuwelingen Den Haag Royals en Almere Sailors, die van lagere niveaus in Nederland komen, zich houden?
 10. Hoeveel corona-onderbrekingen krijgen we en spelen we het seizoen uit, met alle teams?
 11. Kan Antio Sinterklaas het peil van de scheidsrechters omhoog krijgen?
 12. Komt de kampioen uit de finale tussen Heroes en Donar, de teams met de hoogste begrotingen, of vechten twee honden om één been en gaat het altijd strijdbare Landstede er mee heen?

Tot slot wens ik Drago Pasalic heel veel succes toe bij zijn herstel.