Keye van der Vuurst de Vries, een uitgebreid gesprek met het grote talent.

Hij is pas 18 jaar en een van de grootste basketbaltalenten die Nederland rijk is, Keye van der Vuurst de Vries. De speler van Oostende heeft het basketbal met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn moeder speelde, zijn vader (Cobbe) speelde en coachte en zijn broer Boyd speelt bij Den Helder Suns.

Keye van der Vuurst speelt in deze coronatijd met Oostende wedstrijden in de Belgische competitie en ook in de Champions League. Vorige week werd titelverdediger Burgos verslagen (99-98), een stunt met een opvallende rol voor de pointguard.

De kans is groot dat Keye van de Vuurst de Vries de komende interlandwindow in Istanboel met duels tegen Zweden en Turkije de startende pointguard van het Nederlands team wordt.

Eerder deze week sprak ik via een videoverbinding uitgebreid met de jonge spelverdeler uit Rijswijk over de wedstrijd tegen Burgos, over zijn rol bij Oostende, over Oranje en nog veel meer.