Je verwacht het niet, maar de basketbal Eredivisie gaat weer beginnen (zonder publiek)

Eigenlijk kwam het zomaar uit de lucht vallen, ook voor de DBL Het bestuur had nog wel rekening gehouden met een startdatum voor de trainingen. Dat er ook weer wedstrijden gespeeld mogen worden, noemt DBL-voorzitter Ramses Braakman een bonus.

Omdat de competitie en de teamtrainingen al sinds 14 oktober stilliggen wordt er gemikt op een herstart in het 2e weekend van januari, met dus drie weken voorbereiding.

Over coronatesten voor topteamsporters is door de overheid niets gecommuniceerd, het is nu nog onbekend hoe dat gaat verlopen.

Zaterdag komen de DBL-teams bij elkaar en wordt er meer duidelijk.

Dat er in het nieuwe jaar gespeeld kan gaan worden in de Eredivisie is goed nieuws. Al is de kans groot dat dan de werkelijkheid gaat ontstaan van besmette spelers en uitgestelde wedstrijden, zoals dat in het buitenland ook het geval is. Ik neem aan dat iedereen hier van doordrongen is en dat alle teams zich flexibel gaan opstellen.

Qua Europa Cup voor Donar en Heroes is de voorbereiding kort dag naar het laatste weekend van januari, maar het kan net denk ik.

Ik ben benieuwd trouwens of het ministerie van volksgezondheid en de veiligheidsregio Noordoost Brabant toestemming geven aan Russische en Wit-Russische teams om naar Den Bosch te reizen, want het lijkt me dat de FIBA รผberhaupt al blij is dat iemand een bubbel wil organiseren. Dat was ook te zien bij Oranje, waar Nederland, Zweden en Kroatiรซ geen geld hadden en iedereen dus weer naar Turkije gaat in februari.