Toch 1 Eredivisieduel op zaterdagavond in Weert ondanks het verwachte slechte weer.

Het speelweekdn

Update zaterdag 12.30u. Het duel tussen BAL en Donar wordt WEL gespeeld. Weert wil spelen om 20u en Donar zegt geen nee. DBL heeft anders geadviseerd. Ofwel Donar begint rond 22u aan een reis van 290 kilometer naar Groningen. Alle andere vijf Eredivisieduels worden zaterdagmiddag gespeeld.

Op de site van het KNMI staat nu het volgende:

Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht breidt de sneeuw zich noordwaarts uit.

De avondwedstrijd is in ieder geval goed voor de kijkcijfers (van de betaalde) stream, zou je kunnen concluderen gezien de grote Donarachterban.

Update 18.15u. The Hague Royals-Almere Sailors zaterdag 18u.

Apollo Amsterdam-Landstede Hammers 16u.

Update 17.00u. Aris- Yoast naar 16u zaterdag.

Update 15.30u. Heroes – Feyenoord is zaterdag vervroegd naar 16u.

Update 14.30u. Suns – ZZ Leiden is vervroegd naar 16u. DBL is met andere duels bezig.

DBL wat gaan we doen? De KNVB heeft vanwege de weersvoorspelling besloten om de voetbalwedstrijden van zaterdagavond te vervroegen naar zaterdagmiddag. De bond wil geen risico nemen met de reizende teams.

In de DBL staat een heel programma op de rol voor de avond, met flinke reizen. In de loop van zaterdag wordt onder meer sneeuw en ijzel verwacht.

  • Groningen moet naar Weert
  • Bemmel naar Leeuwarden
  • Zwolle naar Amsterdam
  • Almere naar Den Haag
  • Leiden naar Den Helder
  • Rotterdam naar Den Bosch

Lijkt mij niet verstandig om het risico te nemen met bussen in de sneeuw en ijzel die tegen middernacht terug moeten reizen. Ik ben benieuwd of alles in de middag gespeeld gaat worden. Publiek is er toch niet, dus heel moeilijk lijkt het me niet om duels te vervroegen.

Een jaar geleden gooide een storm ook roet in het eten en werd er vrijwel niet gespeeld.