‘Ik dacht niet na!’ Getekend, de uitblinker in de basketbal Eredivisie van deze week

Spanning en moeilijke schoten onder druk maken van basketbal een mooie sport. De in mijn ogen opvallende zaken van deze week:

5. Ar’mond Davis

Had in de winst van Aris op BAL 28 punten (8/15), 5 reb. Ruim boven zijn seizoensgemiddelde van 10p.

Na de 37 punten van Ralf de Pagter heeft Davis de op één na hoogste individuele score in de Nederlandse BNXT-league tot nu toe.

Derde op de ranglijst staat Sander Hollanders die er eerder al 27 maakte tegen Den Haag.

4. Leon Williams

Hij speelde tegen Landstede een puike wedstrijd. Leek een gamewinnende driepunter binnen te schieten. Zover kwam het niet. Zijn statline was de beste van de Groningers dit seizoen tot nu:

42 minuten

23 punten (7/11)

7 rebounds

7 assists

De laatste paar seconden van de wedstrijd, jammer.

3. Heroes

Met zes gewonnen duels achter de kiezen (inclusief Leiden en Zwolle) is Heroes al over een kwart van de competitie van het Nederlandse gedeelte van de BNXT-league. De gemiddelde score is: 84,7 – 66,5. Ok tegenstanders: defense anyone?

2. Verschillen

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is ben ik toch wel geschrokken van het verschil tussen de top 4 in Nederland en de rest. Feyenoord, de meest waarschijnlijke nummer 5 in mijn ogen, kreeg twee keer in vier dagen (wie bedenkt dit?) billenkoek van ZZ Leiden.

Met een vroege reis naar Portugal in het verschiet op maandag moest Heroes zondagmiddag spelen in Bemmel. Mentaal was Den Bosch half aanwezig, maar Yoast (een outsider voor plek 5) kon geen vuist maken. Spanning en onvoorspelbaarheid zijn juist zo belangrijk voor een volwaardige competitie.

1. Gamewinner

Wat een score van Naba Echols in de topper tussen Donar en Landstede. Dan hoef ik niet ver te zoeken voor de ‘haai van de week’.

Ik heb wel wat vraagtekens over wat er verdedigend gebeurde, maar het gaat nu om het schot.

Over Echols vond ik nog een scoutingrapport uit zijn highschooltijd voordat hij naar Northern Michigan ging. Opmerkelijk is het eerste punt van zijn zwakheden: needs to improve 3pt shooting.

“Ik dacht niet na”, zei de guard, die vorig seizoen in Kroatië debuteerde als prof, na afloop over zijn gamewinner.