Zo zit het voor de Nederlandse teams in de FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup

Met nog twee speelrondes voor de boeg kunnen alle drie de Nederlandse deelnemers aan de FIBA Europa Cup zich nog plaatsen voor de laatste 16. Evenwel gaat dat niet deze speelronde gebeuren.

Donar

Status:

1x winst, 3x verlies

Opdracht:

Must win in Bayreuth met meer dan 7 om onderling resultaat binnen te slepen. Dan volgende week ook winnen thuis tegen Kapfenberg. Een overwinning met minder dan 7 of een nederlaag betekent einde Europees seizoen.

ZZ Leiden

Status:

2x winst, 2x verlies

Opdracht:

Winnen van Mornar Bar met 14 punten of meer. Dan is onderling resultaat in voordeel van Leiden en de volgende ronde een zekerheid.

Een kleinere winst betekent dat de beslissing een week opschuift, maar de kans op de volgende ronde fors kleiner wordt (zelf winnen van de nog ongeslagen Turken en Mornar moet verliezen van Iraklis). Een nederlaag thuis tegen Mornar betekent einde Europees seizoen.

Heroes Den Bosch

Status:

2x winst, 2x verlies

Opdracht:

Winnen in Opava (marge is niet relevant). Dan heeft Den Bosch het lot in eigen hand.

Wint Benfica (donderdag) in Rusland dan komt het aan op de laatste wedstrijd tussen Heroes en BC Parma, de winnaar gaat dan door (doelsaldo niet relevant).

Wint BC Parma van de Portugezen dan is het voor Heroes handig (of noodzakelijk) dat het verschil zo groot mogelijk is. Want als Den Bosch de laatste thuiswedstrijd tegen de Russen dan wint eindigen drie ploegen met 4 overwinningen en 2 nederlagen. Allemaal hebben ze in dit scenario tegen elkaar 1x gewonnen en 1x verloren. Dan gaat het onderling doelsaldo tellen. Nu nog in het voordeel van Benfica door de ruime thuiswinst op BC Parma (83-69). De exacte rekensom maak ik na deze speelronde.

Theoretisch kan Den Bosch de volgende ronde ook bereiken bij een nederlaag in Tsjechiƫ. Dan moet BC Parma verliezen en dan moet Heroes volgende week thuis met meer dan 15 punten verschil winnen van de Russen.