Zo komen ZZ Leiden en Heroes bij de laatste 16 in de FIBA Europe Cup

De kansen zijn niet groot, maar voor ZZ Leiden en Heroes zijn die kansen er wel en, niet onbelangrijk, ze hebben het lot in de FIBA Europa Cup in eigen hand. Donar is al uitgeschakeld en speelt tegen Kapfenberg voor de eer.

ZZ Leiden

Status:

3x winst, 2x verlies

Scenario:

  1. Winnen bij Bahcesehir College en de volgende ronde is een zekerheid. De Turken hebben alle 5 duels gewonnen en zijn al zeker van de groepswinst. Thuis verloor Leiden, 69-79.
  2. Bij een Leidse nederlaag in Turkije is er ook een ticket voor de volgende ronde als Mornar Bar verliest bij Iraklis. De Montenegrijnen blijven dan steken op 2 overwinningen. Wint Mornar Bar van de nog puntloze Grieken dan is het onderling doelsaldo met Leiden beter. ZZ won vorige week thuis met 78-73, eerder werd er in Montenegro ruimer verloren 87-74.

Opmerkelijk:

De wedstrijd van Leiden begint om 15.00u. Mornar Bar speelt om 19.30u.

Kansen:

Ik geef Leiden 25% kans. Vooral omdat de Turken nergens meer om spelen. Het moet niet van de andere wedstrijd af gaan hangen.

Heroes

Status:

2x winst, 3x verlies

Scenario:

De opdracht is helder: winnen met 16 punten of meer en de volgende ronde is voor Den Bosch een feit.

Opmerkelijk:

Parma won vorig seizoen in de bubbel van Heroes, 85-63. Later verloren de Russen de halve finale van Ness Zioni (80-81), de latere Europa Cup-winnaar (waar Heroes-speler Price speelde).

Kansen:

Ik geef Heroes 5% kans en dan zal alles top moeten zijn in de lege Maaspoorthal. Winnen is al moeilijk, laat staan met die marge. Benfica (waar Heroes won) versloeg de Russen thuis met 14 punten verschil.