Lekker bezig Johan! Tre su tre, la cura Roijakkers funziona davvero

Op dit moment zijn ze Italië dolblij met Johan Roijakkers. Half januari werd hij aangesteld als nieuwe coach van Varese. Afgelopen weekend won hij twee keer ( uit en thuis van Trento dat toen nog de nummer 5 was).

Dit schreef Tuttosport (vertaald door google):

Varese is echt van gezicht veranderd en de verdienste van zo’n duidelijke metamorfose gaat naar de nieuwe coach Johan Roijakkers. Sinds de Nederlandse coach op de rood-witte bank zat, heeft het team drie overwinningen behaald, Venetië en twee keer binnen 48 uur Trento.

Roijakkers heeft de groep nieuw leven kunnen inblazen en heeft ook de Italianen Virginio en Librizzi, die in het voetspoor van Reynolds begonnen, opnieuw gelanceerd. Een moedige zet die vruchten heeft afgeworpen en het jonge spel, geboren in 2002 en slechts één meter en 81 groot, aan het licht heeft gebracht.

De sleutel tot het spel in het laatste kwartier met de 19-9 run, onstuitbare Keene en vijf spelers in dubbele cijfers.

Hier zijn ze in Varese heel blij mee. Maar het is ook heel basketballend Italië opgevallen want Roijakkers heeft een aantal jeugdspelers een serieuze kans gegeven. Omdat ook in Italië jeugdspelers weinig kansen krijgen, is dat nieuws, ook op televisie.

Omdat we verder geen Nederlanders hebben die op dit niveau werken, ga ik hier voorlopig wekelijks bijhouden hoe het gaat met Johan Roijakkers. Hoe het uitpakt zien we vanzelf. Varese stond bij zijn komst één na laatste in de Serie A. Nu staan ze 13e van de 16.

Squalo della settimana, het klinkt alleen al goed om deze week uit te blinken