Waar eindigt dit voor ZZ Leiden in Europa?

ZZ Leiden verslaat BC Parma

Petje af voor ZZ Leiden. Door naar de knock-outfase van de FIBA Europe Cup, dat lukt Nederlandse teams zelden.

Omdat de Russen van BC Parma vorig jaar tegen Donar en Heroes speelden en eerder dit seizoen ook al twee keer tegen Den Bosch had ik een aardige indruk van die ploeg. In mijn beleving is het een hele goede fysiek sterke ploeg. Goed gecoacht ook, de bondscoach van Litouwen is niet de minste.

Het maakt het alleen maar indrukwekkender hoe ZZ Leiden speelde tegen de Russen. De uitwedstrijd winnen was al knap, de thuiswedstrijd nog beter (79-75). Drie kwarten lang had Parma heel weinig te vertellen, vooral omdat Leiden heel goed stond te verdedigen. De Russische formatie raakte zelfs zichtbaar gefrustreerd en dat was interessant om te zien.

Vooral ook omdat ik denk dat als Leiden zo blijft verdedigen het alle overgebleven teams heel lastig kan maken. De rotatie is misschien wat smal, maar dat kan ook voordelen hebben. Waar het eindigt? Zolang ze er zelf in geloven, denk ik dat er veel mogelijk is. Donar was tenslotte vier jaar geleden ook heel dicht bij een stunt om ten koste van Venezia de finale te halen.

Na de wedstrijd sprak ik voor Langs de Lijn met de aanvoerder.