Radenko Varagic is een Nederlander

Radenko Varagic

Na lang wachten heeft Radenko Varagic zijn diploma voor het behaalde inburgeringsexamen binnen. Vanaf nu is hij officieel Nederlander. De van oorsprong Servische coach van BAL deed bijna een jaar geleden zijn inburgeringsexamen.

“Ik ben zo blij, vooral voor mijn drie kinderen. Voor hun komen er kansen die ik als Serviër niet heb gehad. Zij hebben nu wat te kiezen.”

Onlangs verlengde Varagic zijn contract in Weert tot 2027. Met een Nederlands paspoort op zak wordt het voor hem in de toekomst ook makkelijker om bij een andere (West-Europese) club aan de slag te gaan. “Voor mij als coach betekent het veel.”

De 48-jarige Varagic kwam in 2014 naar Weert. Vorig seizoen won hij met BAL heel verrassend de beker. Hij was toen mijn haai van de week.