Verloren, maar Roijakkers is trots op zijn Varese

Na een reeks van overwinningen was het zondag even slikken voor Varese. Thuis tegen het lager geplaatste Victoria Libertas Pesaro was er een nederlaag, 76-87. Door de nederlaag zakte Varese naar plek 8 op de ranglijst van de Serie A. Zaterdag gaat Johan met zijn ploeg op bezoek bij Euroleague-topper Milaan, met coach Ettore Messina.

Varese, Roijakkers: “I ragazzi hanno lottato nonostante tutto

‘De jongens hebben ondanks alles gevochten’

Planetabasket was bij de persconferentie na de wedstrijd:

Ik heb genoten van de energie van de jongens, maar helaas konden we die niet 40 minuten volhouden. Ik waardeerde dat we in het laatste kwart, toen we 13 punten achter stonden en konden opgeven, weer in de wedstrijd konden komen. Ik ben trots op de jongens.

Ik vond het leuk om vijf spelers in de dubbele cijfers te hebben. Hoewel onze topscorer (Keene) er niet was, vocht iedereen om zijn afwezigheid goed te maken. Helaas was het niet genoeg om te winnen, maar ze deden het allemaal goed.

Johan Roijakkers werd half januari bij Varese ingevlogen om de legendarische club te behoeden voor degradatie. Wekelijks volg ik hem van een afstand. Hier de bijdrage van vorige week.

‘Het voelt als een bad met Nutella!’ en dat is zeven voor Varese met Johan Roijakkers