Varese en Johan Roijakkers weer happy

Na twee nederlagen heeft Varese de draad van het winnen weer opgepakt. Happy Casa Brindisi werd aan de zegekar van Varese met coach Johan Roijakkers gebonden. De uitwedstrijd werd nipt (72-75) gewonnen. De crux zat ‘m in het slotkwart dat voor Varese was (13-21).

Brindisi is een directe concurrent voor een play-offplek. Beide teams delen nu de achtste plek. Maar de verschillen in Italië zijn klein. De achterstand op de vierde plek van Sassari is één winstpartij. Naar onderen toe is het gat drie overwinningen. De resterende zes speelronden komt Varese nog veel directe play-offconcurrenten tegen.

In de krant in Varese kreeg Johan Roijakkers na de winst op Brindisi weer ruim baan (vertaald door Google).

ROIJAKKERS 1 – «Ik feliciteer meteen mijn team, wiens verdediging erg goed was. Vanaf de dag dat ik aankwam, zei ik dat er minder gemakkelijke nachten zouden zijn waar de aanval niet soepel zou verlopen. In deze gevallen moeten we winnen met de verdediging en vanavond hebben we dat vanaf het begin gedaan. We hadden Marcus ook nodig om terug te komen om er nog een in de rotaties te krijgen en iedereen gaf iets ».

ROIJAKKERS 2 – «Ik heb de Italiaanse kranten niet gelezen en ik heb het niet over de play-offs. Ik gedraag me vanaf dag één en dat is kijken naar de teams achter ons in het klassement. De volgende wedstrijd zal de belangrijkste zijn, zoals elke keer, omdat we negatieve directe botsingen hebben met de tegenstanders die ons volgen ».

ROIJAKKERS 3 – «Het lage kwintet dat op het einde op het veld staat, is een situatie waar ik aan dacht in eerdere wedstrijden toen Caruso geblesseerd was. Vanavond was niet de wedstrijd voor Willy en toen Perkins ons in de problemen begon te brengen, zelfs tegen Sorokas, wilde ik dat hij voor een andere speler zou staan ​​en dat is Vene. Maar de overwinning is niet te danken aan deze keuze, maar aan het hele team: we zitten in een positie en we weten dat we het einde van alle 40 moeten halen’».

Johan Roijakkers werd half januari bij Varese ingevlogen om de legendarische club te behoeden voor degradatie. Wekelijks volg ik hem van een afstand. Hier de bijdrage van vorige week.

Verliezen en toch beetje winnen, Johan Roijakkers in Varese