Worthy de Jong stopt en legt uit waarom

“Ik heb 13 jaar professioneel basketbal gespeeld en alles gegeven op het basketbalveld”, stelt Worthy de Jong. “Iedere training en iedere wedstrijd geef ik 100% om samen met m’n team het beste eruit te halen. Ik merk dat het steeds moeilijker wordt dit op te brengen. Ik wil prijzen winnen en zal er alles aan doen om ook dit seizoen tot een goed einde te brengen en de club nog een beker te bezorgen. Ik ben de organisatie, sponsoren, vrijwilligers en fans van Zorg en Zekerheid Leiden zeer dankbaar voor alle mooie jaren die ik hier heb mogen spelen. Ik kan terugkijken op een fantastische periode in mijn leven, waarin ik van mijn passie basketbal mijn beroep heb kunnen maken. Ik zal de mooie momenten bij Zorg en Zekerheid Leiden koesteren en in het bijzonder de vriendschappen die het mij heeft gebracht.”

Worthy de Jong, inmiddels 34 jaar, heeft nog een doorlopend contract tot en met het seizoen 2022/2023, maar zal dat dus niet uitdienen. In gesprekken met de clubleiding heeft Worthy de Jong aangegeven een andere weg in te willen slaan, waar onder meer 3×3 basketbal een deel van zal uitmaken. Mits hij geselecteerd wordt voor de Orange Lions, zal het Europees Kampioenschap in september zijn afscheid betekenen als 5×5 basketballer.